Geoană îl va susţine pe Diaconescu pentru şefia CN şi a Comisiei de Politică Externă din Senat

Liderul PSD Mircea Geoană îl va susţine pe Cristian Diaconescu pentru şefia Consiliului Naţional al PSD, dar şi pentru preşedinţia Comisiei de Politică Externă din Senat - funcţii deţinute de Adrian Năstase, respectiv de Titus Corlăţean - au declarat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate lui Geoană.

20 afișări
Imaginea articolului Geoană îl va susţine pe Diaconescu pentru şefia CN şi a Comisiei de Politică Externă din Senat

Geoană îl va susţine pe Diaconescu pentru şefia CN şi a Comisiei de Politică Externă din Senat (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Sursele respective au arătat că Geoană, în condiţiile în care va câştiga şefia PSD, doreşte să îl sprijine pe Diaconescu pentru a obţine poziţia a doua în partid, respectiv cea de preşedinte al CN.

Membrii noului CN al PSD se aleg la Congresul PSD, cel mai probabil duminică noptea, ceea ce va face ca alegerea noului preşedinte al CN să se facă în perioada imediat următoare. În acest moment, preşedintele CN al PSD este Adrian Năstase, care a fost ales în această funcţie acum doi ani, cu sprijinul lui Titus Corlăţean, secretar general al PSD la acel moment.

Totodată, Geoană îl va sprijini pe Diaconescu să devină preşedinte al Comisiei de Politică Externă a Senatului, actualului preşedinte al acestei comisii, Titus Corlăţan, imputându-i-se faptul că a pierdut două ture de alegeri în diaspora - europarlamentarele şi prezidenţialele, au mai precizat sursele citate.

Diaconescu a avut, sâmbătă, o discuţie privată cu Mircea Geoană, în urma căreia Diaconescu şi-a retras candidatura de la şefia PSD şi a anunţat că îl va susţine pe Mircea Geoană.

Senatorul PSD Titus Corlăţean s-a declarat, în repetate rânduri, un susţinător al lui Adrian Năstase, care, în timpul Congresului, a anunţat că îl susţine pe Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici