Geoană: Intenţionez să candidez pentru încă un mandat de preşedinte al PSD

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, că i-a informat pe membrii Comitetului Executiv Naţional că va candida pentru încă un mandat la conducerea partidului la Congresul care va avea loc în 2010.

55 afișări
Imaginea articolului Geoană: Intenţionez să candidez pentru încă un mandat de preşedinte al PSD

Geoană: Intenţionez să candidez pentru încă un mandat de preşedinte al PSD

Geoană a spus că membrii Comitetului Executiv, cu o singură excepţie, au acordat actualei echipe de conducere un vot de încredere pentru a asigura politica de opoziţie şi pentru a pregăti Congresul statutar din 2010.

El a anunţat că la sfârşitul lui ianuarie va avea loc Consiliul Naţional, care va lua în discuţie evaluarea alegerilor prezidenţiale, programul politic şi va convoca Congresul statutar.

"Le-am spus colegilor mei astăzi că intenţionez să îmi prezint candidatura pentru un nou mandat de preşedinte PSD", a adăugat Geoană.

El a precizat că, la votul de încredere, Marian Oprişan a votat împotrivă, nuanţând că acesta a apreciat că o formă de validare a conducerii partidului ar trebui să aibă loc într-un congres.

"M-a rugat să vă transmit că poziţia pe care a exprimat-o ar fi fost în condiţiile în care nu ar fi existat un dubiu atât de mare cu privire la alegerile prezidenţiale. Deci, în condiţiile în care pierzi alegerile, este natural să îţi pui demisia, în condiţiile în care le câştigi şi ele sunt fraudate, este altă situaţie", a afirmat Geoană.

El a spus, răspunzând unei întrebări privind poziţia critică exprimată de Oprişan, că acesta este cunoscut ca fiind "un om cu stări de spirit uneori contradictorii", dar care "rămâne un camarad de drum" şi "un coleg de nădejde".

Geoană a mai afirmat, răspunzând unei întrebări legate de criticile formulate după alegeri de mai mulţi lideri ai partidului, că este în natura omului "să fie pe placul şefului când lucrurile merg bine şi de a deveni mai cârcotaş când merg mai puţin bine".

Fără a face referiri concrete, Geoană a apreciat că unii lideri "care au stat pe margine" şi care mai mult au "încurcat" în perioada campaniei electorale, vor continua să se exprime critic şi în perioada următoare, profitând de faptul că sunt invitaţi la emisiuni televizate.

"Dar, din punctul meu de vedere, de astăzi până la Congres lucrurile sunt foarte clare: să ne consolidăm ca principala forţă de opoziţie democratică capabilă să reziste tentaţiei de acaparare a întregului stat de către clanul Băsescu", a conchis preşedintele PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici