Geoană: Intervenţia lui Băsescu a fost neinspirată şi diletantistă

Preşedintele Senatului, liderul PSD Mircea Geoană, a declarat, luni, în debutul şedinţei BPN a PSD, că intervenţia şefului statului la şedinţa de Guvern de duminică a fost "neinspirată" şi "diletantistă" în ceea ce priveşte economia.

25 afișări
Imaginea articolului Geoană: Intervenţia lui Băsescu a fost neinspirată şi diletantistă

Geoană: Intervenţia lui Băsescu de la Guvern a fost neinspirată şi diletantistă (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Ideea că România merge către catastrofă indiferent ce am face este extrem de dăunătoare şi intervenţia de ieri (duminică, n.r.) a preşedintelui a fost extrem de neinspirată şi aproape, mai degrabă, de o viziune diletantistă decât una profesionistă cu privire la economie", a spus Geoană.

El a arătat că la şedinţa de Guvern de duminică s-a dat un semnal extrem de negativ care riscă să afecteze şi "bruma de încredere" pe care o mai aveau oamenii de afaceri şi mediile financiare din România.

"De aceea cred că azi (luni, la şedinţa BPN a PSD, n.r.) în principal trebuie să ne concentrăm în privinţa unui răspuns mai coerent la problema crizei financiare şi să încercăm să vedem, la şase luni după guvernare, care sunt efectele concrete ale măsurilor pe care le-a luat Guvernul până astăzi. Cele care au funcţionat să le sprijinim în continuare, cele care nu au funcţionat să le corectăm", a spua Geoană.

Preşedintele Traian Băsescu a fost prezent, duminică, la începutul şedinţei de Guvern, unde urma să se discute despre descentralizare, aplicarea programului "Prima Casă" şi comasarea unor taxe şi tarife parafiscale.

Băsescu a declarat că optimismul BNR privind economia nu are acoperire şi că România intră în recesiune, a cerut miniştrilor să nu depăşească fondul de salarii şi a estimat o nouă rectificare bugetară negativă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici