Geoană, întrebat dacă va mai candida la Preşedinţie: Cine a candidat nu renunţă la speranţă

Senatorul Mircea Geoană a fost întrebat, într-o emisiune televizată, în SUA, dacă va mai candida la Preşedinţie, el afirmând că este prea devreme pentru un răspuns, şi precizând că cine a candidat o dată pentru a fi preşedinte nu renunţă la speranţă.

268 afișări
Imaginea articolului Geoană, întrebat dacă va mai candida la Preşedinţie: Cine a candidat nu renunţă la speranţă

Mircea Geoană (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax foto)

Întrebat dacă va mai candida pentru funcţia de preşedinte sau premier, Geoană a răspuns: "E probabil prea devreme de spus. Desigur, cine a candidat o dată pentru a fi preşedinte nu renunţă la speranţă".

Răspunzând unei întrebări, el a menţionat că în 2009 a fost foarte aproape de a câştiga. "Unii au spus chiar că am câştigat", a menţionat Geoană, râzând.

El a menţionat că este esenţial să se arate faptul că integritatea şi profesionalismul sunt încă importante în România.

Potrivit acestuia, cei care vor reuşi să demonstreze acest lucru vor câştiga alegerile în 2012.

Mircea Geoană a făcut aceste declaraţii în timpul unei vizite făcute în SUA.

În toamna anului trecut, vizita lui Mircea Geoană în SUA a generat nervozitate printre colegii de partid care au declarat că fostul preşedinte al Senatului trebuia să îi informeze despre această vizită. Mai mult, social-democraţii au spus că Geoană a încercat să le ia faţa lui Crin Antonescu şi Victor Ponta, care plănuiseră o vizită peste Ocean. Vizita în SUA a fost unul dintre capetele de acuzare care au dus la excluderea lui Mircea Geoană din partid.

Episodul are mari şanse să se repete şi la începutul acestui an, chiar dacă Geoană nu mai este în PSD, ci pune bazele unui nou partid.

"Americanii vor să stea de vorbă cu toate alternativele la preşedintele Băsescu", susţin cei din anturajul lui Mircea Geoană, citaţi de ziarul "Gândul".

Liderii opoziţiei au şi ei plănuită o vizită în SUA în această lună. Surse din USL susţin că deplasarea peste Ocean a celor doi preşedinţi ai urma să aibă loc în a doua jumătate a lunii februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici