Geoană lui Buzek: Cu jocul egoismului riscăm nu doar criză W, ci şi periclitarea proiectului european

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, i-a spus preşedintelui PE, Jerzy Buzek, că, dacă va fi jucat jocul egoismului, ceea ce reprezintă instinctul natural al unui politician, există riscul de a avea nu numai o criză în stil W, ci şi de a periclita însuşi proiectul european.

18 afișări
Imaginea articolului Geoană lui Buzek: Cu jocul egoismului riscăm nu doar criză W, ci şi periclitarea proiectului european

Geoană lui Buzek: Cu jocul egoismului riscăm nu doar criză W, ci şi periclitarea proiectului european (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

"După 20 de ani de tranziţie, după un număr de ani de când am aderat la UE, traversăm acum cel mai dificil moment al istoriei noastre de la Revoluţie. Desigur, am avut şi cicluri economice de boom şi de cădere. Ştim cum este să avem o situaţie dificilă pe piaţă, am trecut prin asta (...) Dar, psihologic vorbind, acesta este cel mai dificil moment, pentru că am crezut că, după un deceniu de creştere economică, după aderarea la UE, la NATO, România va fi într-un alt fel de situaţie", i-a spus Geoană lui Buzek.

"Aşa că această criză multiplă, pe care o traversăm acum, este trăită de români psihologic şi social cu mai multă devastare şi cu mai multă lipsă de speranţe şi cu un sentiment de abandonare a încrederii. Cred că despre aceasta ar trebui să vorbim, pentru că este momentul pentru solidaritate în UE, este momentul pentru a arăta - statele membre, instituţiile europene şi toate guvernele naţionale - că putem face faţă împreună acestei crize. Dacă începem să jucăm jocul egoismului, ceea ce este instinctul natural al unui politician, cred că riscul este de a avea nu numai o criză în stil W, ci şi să avem pus în pericol însuşi proiectul european. De aceea cred că este momentul pentru solidaritate", i-a spus Geoană lui Buzek, în întâlnirea avută cu acesta.

Buzek a declarat, la rândul său, că împărtăşeşte opiniile exprimate de preşedintele Senatului, apreciind că acestea sunt adevărate.

"Cred că punctele pe care le-aţi subliniat sunt foarte importante şi simt că au fost foarte adevărate", a spus Buzek.

Geoană a subliniat că, în contextul nevoii de solidaritate, vizita lui Buzek, remarcabil prin experienţa ca premier, dar şi ca preşedinte al PE, vine în cel mai potrivit moment.

Discuţiile cu Buzek s-au prelungit mai mult decât era programat, astfel că nu s-au mai ţinut declaraţii comune la final.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici