Video Geoană: Marţi Guvernul îşi poate pierde fundamentul şi baza juridică şi legală (VIDEO)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat luni, la Ploieşti, că ordonanţa care reglementează organizarea şi funcţionarea Guvernului şi care va fi dezbătută, marţi, în Senat, are toate şansele să nu fie votată şi că, în consecinţă, Executivul nu va mai avea nicio bază juridică şi legală.

1 afișare

"Nu vă ascund faptul că, prin faptul că în Senat Ordonanţa care reprezintă legea de organizare şi funcţionare a Guvernului are toate şansele să cadă, începând de mâine (marţi, n.r.) vom avea un Guvern care nu mai are niciun fel de fundament şi bază juridică şi legală", a afirmat liderul social-democrat, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Geoană a mai spus că textul moţiunii de cenzură anunţată de PSD a fost finalizat şi că marţi Biroul Permanent Naţional al partidului "va acorda prima lectură în forma finală a moţiunii", urmând ca miercuri reprezentanţii PSD din toate judeţele să poarte discuţii pe textul moţiunii.

"Vrem să avem un Guvern care să se bazeze pe o majoritate transparentă. Nu putem să guvernăm din Palatul Parlamentului. Se guvernează din Palatul Victoria", a afirmat Geoană.

El a precizat că PSD va avea discuţii cu toate partidele parlamentare pe tema moţiunii şi că vor exista discuţii separate pe tema formării unei noi majorităţi.

Senatorii vor dezbate, marţi, Ordonanţa de Urgenţă nr.25/2007 privind aprobarea restructurării Guvernului, care ar putea fi respinsă prin votul social-democraţilor, Executivul susţinând însă că o asemenea decizie nu ar duce la căderea Cabinetului Tăriceanu.

Secretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul, Cristina Pocora, a declarat că, indiferent de votul senatorilor, Guvernul Tăriceanu va rămâne în funcţie, aşa cum a fost învestit de Parlament, "cu o foarte largă majoritate", în urmă cu cinci luni şi jumătate.

De asemenea, în Senat se află şi Ordonanţa 24/2007 care nu a fost încă trecută pe ordinea de zi şi care vizează transpunerea hotărârii Parlamentului nr.19/3 aprilie 2007 de învestitură a noului Guvern.

Ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, liberalul Mihai Voicu, a declarat că Executivul nu a luat nicio decizie cu privire la consecinţele unui posibil vot negativ al senatorilor la Ordonanţa 25/2007 privind restructurarea aparatului de lucru al Guvernului.

Liderul PC Dan Voiculescu a făcut apel, luni, la liderul PSD Mircea Geoană "să chibzuiască bine înainte ca PSD să genereze o situaţie de haos şi să trimită ţara în stare de neguvernare", referindu-se la posibilitatea ca Senatul să respingă OUG privind reorganizarea Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici