Geoană, nemulţumit de amestecul lui Băsescu în activitatea Guvernului

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat, vineri, după şedinţa conducerii partidului, că a sosit momentul unei clarificări "nete" privind imixtiunea nepermisă a preşedintelui Băsescu în activitatea Guvernului, apreciind că şeful statului este un factor de "instabilitate" şi un factor "care afectează".

17 afișări
Imaginea articolului Geoană, nemulţumit de amestecul lui Băsescu în activitatea Guvernului

Preşedintele PSD, Mircea Geoană (Montaj foto)

El a spus, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, că PSD a intrat în această coaliţie într-un moment dificil, de accentuare a crizei.

"În acelaşi timp, nu putem să nu constatăm maniera destabilizatoare, perturbatoare şi generatoare de instabilitate pe care domnul Băsescu o aduce asupra funcţionării acestei coaliţii", a spus Geoană, care a subliniat că PSD a intrat cu bună-credinţă în această coaliţie.

"Considerăm în continuare că această coaliţie este posibilă şi necesară în moment de criză, dar în acelaşi timp a sosit momentul unei clarificări nete şi clare şi fără ambiguitate cu privire la imixtiunea nepermisă a domnului Băsescu în activitatea Executivului român şi a nerespectării la limita Constituţiei a separării puterilor în stat", a adăugat el.

Geoană a anunţat că PSD va solicita, la nivelul coaliţiei, o astfel de discuţie clarificatoare despre modul în care protocolul coaliţiei a fost respectat de ambele părţi.

Liderul social-democart a spus că, în absenţa unui răspuns clarificator, obligaţiile PSD precum şi responsabilitatea partidului vor trebui să facă obiectul unei decizii la nivelul partidului.

"În acest moment , domnul Băsescu este un factor de instabilitate şi în acest moment este un factor care agravează criza şi credem că guvernarea trebuie să continue, dar cu respectarea extrem de clară a protocolului coaliţiei şi respectul între cei doi parteneri de guvernare", a mai spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici