Geoană: Niciodată o acţiune a Opoziţiei nu a fost îmbrăţişată cu mai multă intensitate de populaţie

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, marţi, înainte de şedinţa în care se dezbate moţiunea de cenzură, că parlamentarii care vor vota împotriva demiterii Guvernului vor fi stigmatizaţi şi urmăriţi de oprobriul public pentru întreaga lor carieră politică.

13 afișări
Imaginea articolului Geoană: Niciodată o acţiune a Opoziţiei nu a fost îmbrăţişată cu mai multă intensitate de populaţie

Geoană: Niciodată o acţiune a Opoziţiei nu a fost îmbrăţişată cu mai multă intensitate de populaţie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Astăzi românii vor putea să vadă, cu nume şi cu prenume, pe cei care vor să îi condamne la subdezvoltare şi sărăcie şi cei care încearcă, poate insuficient de robust în acest moment, să le salveze interesele", a apreciat el.

Senatorul PSD a susţinut că "momentul adevărului" nu este legat atât de mult de votul PSD, de PNL sau de PC, ci de cei care vor vota împotriva moţiunii. "Sunt convins că măcar o parte dintre ei vor avea o brumă de conştiinţă astăzi, la această moţiune de cenzură", a afirmat Geoană.

Menţionând că PSD a iniţiat multe moţiuni de cenzură în aceşti ultimi ani, preşedintele Senatului a subliniat că aceasta este prima moţiune de cenzură populară din ultimii douăzeci de ani în România.

"Niciodată o acţiune a Opoziţiei nu a fost îmbrăţişată cu mai multă speranţă, cu mai multă deznădejde şi cu mai multă intensitate de către populaţia României decât dea care este dezbătută în următoarele câteva ore în Parlamentul României", a opinat el.

Geoană a adăugat că presiunea cea mai mare este în acest moment pe parlamentarii Puterii şi că votul de marţi va trebui să separe apele în politica românească. El a arătat că, astfel, vor putea fi văzuţi cei care într-adevăr au minim de grijă şi de compasiune pentru cetăţenii României şi cei care "cu cinism şi cu lăcomie se înfruptă din firimiturile Puterii" şi susţin în continuare acest Guvern.

"Din punctul meu de vedere, această moţiune de cenzură va influenţa politica românească şi viaţa românilor pentru următorii mulţi ani de zile. Evident că în arcul Puterii se fac eforturi disperate, aşa cum s-a văzut şi ieri noapte, în Camera Deputaţilor, cum s-a văzut şi ieri în Senat pentru a evita un vot de conştiinţă al parlamentarilor Puterii", a spus Mircea Geoană.

Pe de altă parte, el a declarat că un vot împotriva moţiunii de cenzură şi pentru păstrarea guvernului Boc înseamnă "cea mai amplă măsură de sărăcire" a populaţiei României din ultimii douăzeci de ani.

"Această decizie, dacă nu este inversată de Parlamentul României, va duce încă patru milioane de români, pe lângă cei patru care sunt deja sub nivelul sărăciei, în zona de săracie ai acestei ţări", a menţionat el.

Cele două Camere ale Parlamentului s-au reunit, marţi, pentru dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură "Opriţi genocidul social!", depusă de PSD după ce Guvernul şi-a angajat răspunderea pe două proiecte de lege vizând reducerea cheltuielilor bugetare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici