Geoană: Nu vom deveni o anexă a lui Băsescu - Să lăsăm competiţia pentru scaune în planul doi

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat, sâmbătă, că partidul său trebuie să treacă competiţia "pentru scaune şi funcţii" în plan secund şi să se reîntoarcă la apărarea intereselor electoratului social-democrat.

14 afișări
Imaginea articolului Geoană: Nu vom deveni o anexă a lui Băsescu - Să lăsăm competiţia pentru scaune în planul doi

Geoană: Nu vom deveni o anexă a lui Băsescu - Să lăsăm competiţia pentru scaune în planul doi (Imagine: Mediafax Foto)

El a spus că întâlnirea de la Poiana Braşov nu a fost una "ocultă", în care liderii filialelor judeţene să fi amanetat voturile delegaţilor de la Congres, ci una colegială, dar în care nu s-au luat decizii.

"Nu e nimic ocult în întâlnirea de la Poina Braşov. Este un reflex colegial şi politic de a ne sfătui, cu oameni care repezintă toate regiunile ţării, care au muncit în campani. Aş vrea să clarific sensul acestei întâlniri: eu am răspuns invitaţiei unor colegi, preşedinţi de organizaţii judeţene şi din Bucureşti - 35 sau 36 la număr. Toţi au fost invitaţi de către Constiantin Niţă, pentru a putea să ne sfătuim ca între prieteni şi colegi cu privire la calea de urmat", a explicat Geoană.

El a arătat că opinia sa şi a colegilor de la Poiana Braşov şi care îl susţin este că va trebui să se clarifice cât mai rapid problemele legate de ce se întâmpă în interiorul PSD.

"Nu am luat decizii. Ne-am sfătuit. Deciziile se iau în foruri statutare. Luni, la Comitetul Executiv, vom stabili calendarul, deciziile şi calea de urmat", a adăugat Geoană.

El a subliniat că, sub nici o formă, PSD nu va deveni o anexă a lui Băsescu şi nu va face compromis cu interesul electoratului său.

Geoană a apreciat că există o "decizie masivă", în ciuda reproşurilor pe care şi le face singur sau i le-au făcut colegii şi prietenii din partid, de "a merge înainte şi de a avea sprijin pentru a continua să facem o echipă foarte unită"

"Sfatul meu către alţi colegi din PSD este de a lăsa competiţia pentru scaune şi pentru funcţii în PSD pe planul doi", a spus Geoană.

Întrebat dacă, în urma întâlnirii de la Poiana Braşov, este susţinut de majoritatea organizaţiilor, Geoană a spus : "Nimeni nu poate să spună că a obţinut o victorie dinainte. Aici am pus bazele unei echipe. Asta nu înseamnă că noi, aici, am amanetat voturile delegaţilor de la Congres".

Referindu-se la informaţiile vehiculate conform cărora Cristian Diaconescu va candida la preşedinţia PSD, Geoană a spus: "fiecare e liber să candideze".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici