Geoană: Nu vreau să privatizăm Romgaz şi Transgaz

Liderul PSD Mircea Geoană a dezminţit, luni, informaţiile potrivit cărora ar susţine privatizarea marilor companii energetice româneşti, spunând că Adriean Videanu este cel care a fost la Moscova să discute înfiinţarea unei companii mixte între Gazprom şi Romgaz.

17 afișări
Imaginea articolului Geoană: Nu vreau să privatizăm Romgaz şi Transgaz

Geoană: Nu vreau să privatizăm Romgaz şi Transgaz (Imagine: Mediafax Foto)

"Au început să apară tot felul de intoxicări şi de zvonuri cum că eu aş pregăti privatizarea energiei româneşti, că eu aş fi cel care aş fi gata să înstrăinez Romgazul şi Transgazul sau alte firme din companiile energiei româneşti. Vreau să vă spun un lucru extrem de clar: voi fi cel care va sprijini un sector energetic puternic în România. Nu vreau să privatizăm Romgaz şi Transgaz şi să transformăm în campioni naţionali şi campioni regionali", a declarat Geoană, luni seară, la un miting electoral la Ploieşti, în aplauzele sutelor de participanţi la manifestare.

Candidatul social-democrat la Preşedinţie a spus că vrea să facă din modernizarea industriei şi a sectorului energetic "principala armă strategică de competitivitate".

Geoană a spus că ministrul Economiei, Adriean Videanu, este cel care "vorbeşte, de fapt" despre proiectul gazoductului South Stream şi cel care a fost la Moscova ca să discute despre înfiinţarea unei companii mixte româno-ruse.

"Cine vorbeşte de fapt despre proiectul rusesc South Stream legat de gaze naturale, cel care de fapt a fost la Moscova ca să facă o companie mixtă între Gazprom şi Romgaz este Videanu şi gaşca de la ALRO a lui Traian Băsescu, cu Stolojan şi Valeriu Stoica", a adăugat liderul PSD.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-un interviu publicat de "România Liberă", că Mircea Geoană a încercat să cumpere, la Moscova, prin angajamente viitoare susţinerea factorilor de influenţă ruseşti de pe teritoriul României, posibil şi prin privatizarea Romgaz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici