Geoană: Oprea a acţionat unilateral la numirea lui Ardelean, BPN va lua măsuri disciplinare

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că ministrul de Interne Gabriel Oprea a acţionat unilateral şi în afara disciplinei de partid prin numirile făcute la MAI, inclusiv cea a lui Virgil Ardelean, el precizând BPN se reuneşte luni pentru decizii disciplinare în acest caz.

20 afișări
Imaginea articolului Geoană: Oprea a acţionat unilateral la numirea lui Ardelean, BPN va lua măsuri disciplinare

Geoană: Oprea a acţionat unilateral la numirea lui Ardelean, BPN va lua măsuri disciplinare (Imagine: Mediafax Foto)

"Domnul Oprea a acţionat unilateral şi în afara disciplinei de partid şi a protocolului coaliţiei", a subliniat Geoană.

El a precizat că, la şedinţa BPN de luni, PSD va lua în discuţie "situaţia domnului Oprea".

Întrebat dacă există posibilitatea ca PSD să-i retragă sprijinul politic ministrului Oprea, Geoană a spus: "Nu pot comenta. Voi convoca forul statutar al partidului şi vom lua deciziile disciplinare necesare".

Întrebat ce se va întâmpla în acest condiţii cu secretarii de stat numiţi, Geoană a precizat "Din punctul nostru de vedere, numirile nu vor fi făcute decât după ce va exista o comunicare oficială, formală, sub semnătura preşedinteleui PSD către primul-ministru. Aceasta este procedura stabilită".

Geoană a arătat că secretarii de stat numiţi de Oprea sunt în analiza PSD şi a precizat că există posibilitatea ca unii dintre aceştia să fie şi confirmaţi.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Oprea, a declarat, sâmbătă, că profesionalismul lui Virgil Ardelean, numit în urmă cu o zi la conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), nu a fost pus niciodată la îndoială, dovadă că a condus instituţia timp de nouă ani.

"Am considerat că experienţa domnului Virgil Ardelean şi modul în care el şi-a îndeplinit sarcinile profesionale de-a lungul anilor pot servi acum intensificării luptei împotriva ilegalităţilor şi a riscurilor la ordinea şi securitatea naţională a României", a spus Oprea la finalul primei videoconferinţe cu prefecţii de la preluarea mandatului de ministru, precizând că Ardelean a condus DGIPI timp de nouă ani sub, diferite guverne, indiferent de coloratura politică a acestora.

Oprea l-a numit pe chestorul de poliţie Virgil Ardelean, supranumit "Vulpea", la conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţiei Internă din Ministerul Administraţiei şi Internelor, el înlocuindu-l pe fostul şef al instituţiei, Petru Albu, decizia de numire fiind semnată, vineri, de premierul Emil Boc.

Funcţia lui Virgil Ardelean este asimilată celei de secretar de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Citeşte şi:

Oprea: Profesionalismul lui Virgil Ardelean nu a fost pus niciodată la îndoială

Boc a semnat decizia pentru numirea lui Ardelean la conducerea DGIPI

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici