Geoană: Panoul cu inscripţia „Ţinutul Secuiesc” este un ultraj la adresa Constituţiei României

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat, sâmbătă, că panoul care a fost amplasat la graniţa judeţului Covasna cu Braşov, în apropierea comunei Chichiş, este un ultraj la adresa Constituţiei României.

3 afișări
Imaginea articolului Geoană: Panoul cu inscripţia „Ţinutul Secuiesc” este un ultraj la adresa Constituţiei României

Geoană: Panoul cu inscripţia „Ţinutul Secuiesc” este un ultraj la adresa Constituţiei României

„Cred că este ceea ce a meritat preşedintele Băsescu după o săptămână de stat în secuime. Un panou care arată că radicalii maghiari nu renunţă la pretenţiile de autonomie şi la poziţiile radicale faţă de Ţinutul Secuiesc. Indiferent ce joc politic face sau nu face domnul preşedinte - poate a avut o bună intenţie, eu nu spun că a pornit acolo strict în scop electoral, poate avea o intenţie bună să vadă cum trăiesc maghiarii din Covasna şi Harghita - dar din punctul de vedere al vizitei de acolo mie mi se pare nefiresc să nu fi rostit o vorbă despre românii care sunt ultraminoritari în Covasna şi Harghita şi care se zbat să supravieţuiască ca identitate românească în zonă”, a spus Geoană.

Potrivit acestuia, pentru preşedintele României este natural să meargă în orice colţ al ţării şi să semnaleze orice probleme cu care se confruntă o comunitate, deoarece acesta este un lucru care „îi revine prin fişa postului”.

„Este natural pentru preşedintele României să meargă în orice colţ al ţării şi să semnaleze orice probleme cu care se confruntă o comunitate. Acesta este un lucru care îi revine prin fişa postului, dar cred că vis-a-vis de sensibilitatea românilor din Transilvania, cred că aici a fost iritată o parte sensibilă, iar acel panou este un ultraj la adresa Constituţiei României”, a afirmat Geoană.

Un panou publicitar de 18 metri pătraţi, cu inscripţia "Szekelyföld-Ţinutul Secuiesc-Szeklerland", a fost amplasat, marţi după-amiază, la graniţa judeţului Covasna cu Braşov, în apropierea comunei Chichiş, însă acesta a fost demontat, în cursul serii de marţi, deoarece, potrivit oficialităţilor, marţi a avut loc doar o probă.

Panoul a fost amplasat din nou, în mod oficial, joi după-amiază, de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Covasna, iar la acţiune a fost prezent, în semn de protest, şi senatorul PRM Lia Olguţa Vasilescu. Pe panoul publicitar apar o poartă secuiască şi doi tineri îmbrăcaţi în costume populare secuieşti şi inscripţia "Ţinutul Secuiesc" în trei limbi, respectiv română, maghiară şi engleză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici