Geoană: PDL e răspunzător de economie

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că prin adoptarea, la nivelul coaliţiei de guvernare, a celor 32 de măsuri anticriză, s-a depăşit "un anumit blocaj politic", el subliniind că PDL este răspunzător de politica economică a Guvernului şi de bunul mers al economiei.

19 afișări
Imaginea articolului Geoană: PDL e răspunzător de economie

Preşedintele PSD Mircea Geoană (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"În acest moment cred că am depăşit un anumit blocaj politic. Eu sper ca şi comunicarea publică a colegilor de la PDL să devină una mai puţin retorică şi mai practică, pentru că până la urmă şi la urmă, politica economică aparţine - de la primul ministru, la ministrul Finanţelor, la ministrul Economiei - celor de la PDL. Şi răspunderea pentru bunul mers al economiei le aparţine", a spus Geoană.

El a arătat că "PSD şi Mircea Geoană" îşi rezervă dreptul de a veni cu propuneri pentru relansarea economică, dincolo de măsurile care au fost convenite luni de conducerea coaliţiei de guvernare.

Liderul PSD a arătat că nu este vorba de un concurs de frumuseţe, unde Geoană vine cu 24 de măsuri anticriză, iar Videanu cu 37 de măsuri anticriză.

Geoană a spus că regretă că PDL nu a avut înţelepciunea să accepte programul social privind construcţia de locuinţe, precizând că PSD nu va renunţa la el.

"Nu am dorit să sacrificăm măsurile care pot fi puse în practică doar pentru că acest subiect nu a fost acceptat. Ceea ce pot să vă spun este că nu am fost de acord astăzi cu eliminarea contractului colectiv de muncă, aşa cum a propus PDL. Ni se pare o măsură abuzivă, care este contrară intereselor salariaţilor", a spus Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici