Geoană: Plecarea lui Diaconescu înseamnă că actuala conducere a PSD a pornit pe un drum greşit

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că plecarea din partid a lui Cristian Diaconescu, pe care îl consideră unul dintre cei mai valoroşi oameni din partid, înseamnă că actuala conducere a pornit pe un drum greşit.

25 afișări
Imaginea articolului Geoană: Plecarea lui Diaconescu înseamnă că actuala conducere a PSD a pornit pe un drum greşit

Geoană: Plecarea lui Diaconescu înseamnă că actuala conducere a PSD a pornit pe un drum greşit (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Când unul dintre cei mai valoroşi oameni din partid decide să plece din PSD înseamnă că actuala conducere a pornit pe un drum greşit", a precizat Geoană, într-o declaraţie remisă MEDIAFAX.

El consideră că demisia lui Cristian Diaconescu este o pierdere importantă pentru partid şi un semnal extrem de îngrijorător cu privire la şansa PSD de a rămâne singurul partid de stânga în România.

"Plecarea lui Cristian Diaconescu nu este o întâmplare. Dar nu pot să nu constat o înlănţuire de detalii extrem de importante: faptul că Adrian Năstase a anunţat că vrea schimbări în filiale, faptul că Victor Ponta deja l-a proclamat pe Adrian Năstase câştigător la Consiliu Naţional şi, nu în ultimul rând, faptul că prin diverse cercuri, diverşi oameni din PSD se arată dispuşi să cedeze funcţia de Preşedinte al Senatului", a arătat Geoană.

El şi-a exprimat, totodată, temerea că PSD să nu revină la "vechile metehne şi la practicile de dinainte de 2005".

"Sper ca schimbarea de generaţie să nu se transforme în schimbare de cadre pe criteriul cine nu e cu noi e impotriva noastră", a arătat Geoană.

El a precizat că Cristian Diaconescu este, în opinia sa, unul dintre cei mai buni specialişti ai PSD şi trebuia ţinut în partid, indiferent de numele celui căruia i-a acordat susţinerea la Congres.

"Sper ca, mai devreme sau mai târziu, Cristian Diaconescu să revină în partid. În acest sens, va avea întregul meu sprijin", a conchis Geoană.

Senatorul Cristian Diaconescu s-a alăturat grupului independenţilor, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX Gabriel Oprea, ministru al Apărării şi lider al grupului.

Ulterior, Diaconescu a confirmat demisia din PSD, spunând că nu vrea să facă alte comentarii.

Diaconescu este al patrulea parlamentar PSD care părăseşte partidului după Congresul extraordinar în urma căruia Victor Ponta a fost ales preşedinte. Ceilalţi trei sunt senatorul Şerban Mihăilescu şi deputaţii Ioan Munteanu şi Culiţă Tărâţă.

Diaconescu a declarat, marţi, la Antena 2, răspunzând unei întrebări, că plecarea sa din PSD depinde de rezultatul anchetei în legătură cu filajul său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici