Geoană: Preşedintele ar dori să se întâlnească luni cu liderii partidelor care pot face majoritate

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la sediul PSD, după consultările de la Cotroceni, că şeful statului a transmis că ar dori ca luni să aibă o întâlnire cu liderii partidelor care pot ajunge la o formulă parlamentară majoritară, pentru a putea vorbi ulterior de formarea Guvernului.

17 afișări
Imaginea articolului Geoană: Preşedintele ar dori să se întâlnească luni cu liderii partidelor care pot face majoritate

Geoană: Preşedintele ar dori să se întâlnească luni cu liderii partidelor care pot face majoritate (Imagine: Mediafax Foto)

"Preşedintele (Traian Băsescu, n.r.) a spus că ar dori ca luni să aibă o întâlnire cu liderii de partide care pot ajunge la o formulă majoritară ca de acolo să putem să construim, dacă vom fi şi noi în această formulă, paşii pentru formarea Guvernului, programul de guvernare şi prezentarea formulei guvernamentale în Parlament", a spus Geoană.

Geoană a susţinut că, în cadrul consultărilor de la Cotroceni PSD, a pretins în continuare funcţia de premier, în conformitate cu mandatul primit de electorat, el arătând că PSD a câştigat alegerile.

Potrivit lui Geoană, şeful statului ar fi răspuns că "o soluţie de reprezentare corectă a voinţei electoratului este un lucru pe care îl susţine".

Liderul PSD a arătat că în acest week-end "lucrurile vor merge către consultări formale" între partidele parlamentare.

El a mai spus că s-a şi glumit în cadrul consultărilor de la Cotroceni, transmiţându-i şefului statului că PSD este "soluţia morală" pentru a guverna.

Geoană a arătat că o majoritate de 60-70% se poate construi în trei variante luate câte patru. El a arătat că, imediat după ce se va consulta cu colegii din conducerea PSD, va suna toţi preşedinţii de partide parlamentare.

"Ne vedem cu toţii oricum. Ordinea nu are o importanţă deosebită. Ne vom vedea cu liderul PNL şi echipa sa, cu liderul PDL şi echipa sa şi cu cei de la UDMR".

Citeşte şi:

Geoană: Pentru PSD e important ca în viitorul guvern să dăm primul-ministru

Băsescu, de acord cu Geoană: La 30 noiembrie s-a votat pentru schimbare

Procedura de desemnare a premierului României

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici