Geoană promite 20 de miliarde de Euro investiţii în domeniul energetic

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, în cadrul unei dezbateri privind energia, că formaţiunea sa estimează că va investi 20 de miliarde de Euro în domeniul energetic dacă va ajunge la guvernare, 5 miliarde de la bugetul de stat şi 15 miliarde obţinute din investiţii directe.

10 afișări
Imaginea articolului Geoană promite 20 de miliarde de Euro investiţii în domeniul energetic

Geoană promite 20 de miliarde de Euro investiţii în domeniul energetic (Imagine: Mediafax Foto)

"Este nevoie de 4-5 miliarde de Euro pentru următorii 4-5 ani, bani de la bugetul de stat. Şi de alte 15 miliarde de Euro, obţinuţi din investiţii directe, atraşi prin mecanismele de finanţare", a declarat Geoană, precizând că formaţiunea sa estimează că investiţiile în domeniul energetic, în viitoarea guvernare, se vor ridica la suma de 20 de miliarde de Euro.

Liderul PSD le-a propus reprezentanţilor din domeniul energetic să organizeze, trimestrial, întâlniri cu ministrul de resort din viitoarea guvernare PSD, pentru a face propuneri şi a le implementa la nivel politic.

Geoană a mai spus că actuala guvernare a fost ca "un vis negru" pentru sectorul energetic.

"Au fost patru ani de zile pierduţi pentru sectorul energetic românesc. A fost ca un vis negru", a arătat Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici