Geoană: PSD a câştigat euroalegerile, PDL a pierdut, vă salutăm din mers

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, că disputa cu PDL pe marginea numărului de mandate de europarlamentar poate fi clarificată prin consultarea rezultatelor oficile ale BEC, care clasează PSD pe primul loc.

32 afișări
Imaginea articolului Geoană: PSD a câştigat euroalegerile, PDL a pierdut, vă salutăm din mers

Geoană: PSD a câştigat euroalegerile, PDL a pierdut, vă salutăm din mers (Montaj foto)

Geoană a spus că structura votului iniţial este cea care va determina structura grupurilor politice în Parlamentul European şi a partidelor în respectivele grupuri.

"Deci cei de la PDL vor avea zece mandate plus unul. Pe structura iniţială a votului, PDL este numărat la PPE cu zece mandate, plus unul", a afirmat el.

Întrebat dacă, la şedinţa coaliţiei de marţi dimineaţa, PDL şi PSD au tranşat problema întâietăţii la alegerile europarlamentare, în condiţiile în care ambele partide revendică obţinerea a unsprezece mandate, Geoană a răspuns:

"Dacă cineva va mai încerca să facă propagandă neadevărată, cereţi la BEC şi întrebaţi cine a câştigat alegerile. BEC va spune că, în ordinea voturilor, PSD, cu 30,7, este pe primul loc. Pe locul doi PDL cu 29 şi cât la sută. Iar de acolo încolo mulţumim foarte mult pentru atenţie. PSD a câştigat, PDL a pierdut, vă salutăm din mers", a spus Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici