Geoană: PSD nu are variantă de rezervă pentru premier

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Arad, că PSD nu are variantă de rezervă pentru funcţia de premier, pentru care el a fost propus de partid, şi că preşedintele Traian Băsescu va trebui să respecte voinţa electoratului, oricare ar fi aceasta.

20 afișări
Imaginea articolului Geoană: PSD nu are variantă de rezervă pentru premier

Geoană: PSD nu are variantă de rezervă pentru premier (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat de jurnalişti ce altă propunere de premier va prezenta PSD, în cazul în care Băsescu îl va refuza pe el, Geoană a declarat că nu există variante de rezervă.

"Este absolut nefiresc şi lipsit de minimă civilizaţie democratică să te gândeşti că un partid îşi propune liderii pentru a conduce un guvern, câştigă şi cineva spune că nu e bun (...) Eu am fost desemnat candidat de congresul partidului, nu avem altă variantă (...) Preşedintele va trebui să respecte voinţa alegătorilor", a declarat liderul PSD.

Mircea Geoană a spus că are încredere că PSD va forma noul guvern, în condiţiile în care speranţele sale sunt că partidul va avea un scor electoral de peste 40 de procente, în urma redistribuirilor voturilor de la partidele care nu depăşesc pragul electoral.

De asemenea, întrebat de ce PSD a susţinut, până în prezent, Guvernul liberal, pe care îl critică, Geoană a spus că partidul a reuşit astfel că atingă obiective sociale importante.

"Dacă ar fi picat Guvernul PNL şi ar fi avut loc anticipate, probabil că s-ar fi refăcut Alianţa D.A. şi aveam aceeaşi Mărie, dar cu altă pălărie. Noi am reuşit, chiar din opoziţie, să atingem obiective sociale importante, precum creşterea pensiilor", a spus Geoană.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, s-a aflat, joi, în Arad, pentru a participa la o întâlnire cu pensionarii din judeţ şi la un miting electoral pentru susţinerea candidaţilor PSD, în oraşul Lipova.

Şeful statului a declarat, luni seară, la B1 TV, că obiectivul său este ca, după alegeri, să propună Parlamentului un premier în care să aibă încredere şi care să fie capabil să negocieze împreună cu partidele o majoritate, arătând că nu are încredere în Mircea Geoană şi Călin Popescu Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici