Geoană: Referendumul i-ar oferi lui Băsescu ocazia să îmbrace tricoul portocaliu

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, că un eventual referendum i-ar oferi lui Traian Băsescu ocazia să îmbrace tricoul portocaliu, "un fel de tricou portocaliu de natură olandeză", "în care Băsescu încearcă să devină cap de listă" al PD la europarlamentare.

3 afișări
Imaginea articolului Geoană: Referendumul i-ar oferi lui Băsescu ocazia să îmbrace tricoul portocaliu

Geoană: Referendumul i-ar oferi lui Băsescu ocazia să îmbrace tricoul portocaliu

Mircea Geoană a declarat, la Deva, că preşedintele Traian Băsescu încearcă să folosească votul uninominal ca un pretext pentru declanşarea unui referendum, care îi oferă un motiv pentru a îmbrăca tricoul portocaliu .

"Este un fel de tricou portocaliu de natură olandeză, vorbind ca la fotbal, în care preşedintele României încearcă, de fapt, să devină capul de listă la alegerile europarlamentare în Partidul Democrat. Asta pentru că PD-ul nu are suficient de mulţi oameni competenţi şi apelează în mod repetat la preşedintele Băsescu pentru a le face campanie. Dacă se va ajunge la referendum pentru votul uninominal, este până la urmă libertatea preşedintelui să o facă, este clar că este un joc de imagine şi un interes politic îngust din parte domniei sale", a spus Geoană.

El a adăugat că PSD este interesat ca la alegerile parlamentare viitoare, Parlamentul să fie ales pe un sistem de vot uninominal. "Între momentul adoptării legii şi cel în care sistemul electoral va fi pregătit să aplice acestă lege e nevoie de câteva luni de zile pentru decupajul în fiecare judeţ a circumscripţiilor de vot uninominal. De aceea, din punctul meu de vedere, cele două date posibile pentru alegeri parlamentare iunie 2008 sau la final de 2008 ar permite o adoptare a legii în actuala sesiune parlamentară", a mai spus preşedintele PSD.

Acesta a reluat ideea că propunerea preşedintelui Traian Băsescu de a organiza referendum pentru introducerea votului uninominal este un "joc de imagine" între premier şi preşedinte, spunând că, dacă se va ajunge la referendum, va recomanda votanţilor PSD să meargă la urne şi să voteze în favoarea sistemului de vot uninominal.

 




Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici