Geoană: Sincere condoleanţe şi un mesaj puternic de solidaritate poporului polonez

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană a transmis, sâmbătă, " un mesaj sincer de condoleanţe poporului polonez şi familiilor demnitarilor dispăruţi" în tragedia aviatică în care şi-a pierdut viaţa preşedintele Lech Kaczynski.

130 afișări
Imaginea articolului Geoană: Sincere condoleanţe şi un mesaj puternic de solidaritate poporului polonez

Geoană: Sincere condoleanţe şi un mesaj puternic de solidaritate poporului polonez (Imagine: Stefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

"Vreau să transmit un mesaj sincer de condoleanţe poporului polonez şi familiilor demnitarilor dispăruţi, în frunte cu cea a preşedintelui Lech Kaczynski. Dispariţia Preşedintelui Poloniei, alături de o însemnată parte a elitei militare, politice şi economice a statului polonez, este o pierdere imensă, inclusiv pentru Uniunea Europeană şi mai ales pentru partenerii tradiţionali ai Poloniei, între care se numără şi România", spune Geoană în mesajul transmis omologului Bronislaw Komorowski, Mareşalul Seimului polonez.

Un avion Tupolev 154, la bordul căruia se afla preşedintele polonez Lech Kaczynski, s-a prăbuşit, sâmbătă, la aterizare într-o pădure din apropiere de Smolensk, în vestul Rusiei, provocând moartea tuturor persoanelor aflate la bord, au anunţat autorităţile poloneze şi ruse.

Preşedintele Băsescu, premierul Emil Boc, preşedinta Camerei, Roberta Anastase, MAE român, lideri ai principalelor partide parlamentare şi-au exprimat regretele pentru această tragedie şi au transmis oficial condoleanţe familiei prezidenţiale şi statului polonez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici