Geoană: Singurii care puteau informa despre vizita mea la Moscova erau cei din SPP, care m-au însoţit

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a afirmat, miercuri seara, la Antena 3, că singura instituţie care ar fi putut informa autorităţile române despre vizita lui neoficială la Moscova din primăvară era SPP.

67 afișări
Imaginea articolului Geoană: Singurii care puteau informa despre vizita mea la Moscova erau cei din SPP, care m-au însoţit

Geoană:Singurii care puteau informa despre vizita mea la Moscova erau cei din SPP, care m-au însoţit (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Geoană a adăugat că ofiţerii SPP l-au însoţit în vizita neoficială la Moscova. Liderul PSD a spus că a fost la Moscova întrucât este îngrijorat de relaţia "îngheţată" dintre România şi Rusia.

"Cineva din anturajul lui Băsescu sugerează că aş fi vândut interesul naţional român. Să fim serioşi!", a adăugat el.

Geoană a precizat că a avut la Moscova întâlniri la nivelul Administraţiei prezidenţiale şi al Guvernului şi a dorit să dea un semnal pentru echilibrarea relaţiilor bilaterale.

SPP îi asigură paza lui Mircea Geoană în calitatea acestuia de preşedinte al Senatului.

Preşedintele Traian Băsescu a catalogat, marţi, vizita la Moscova a liderului PSD Mircea Geoană drept "anormală şi ilegală", precizând că trebuie să ia în calcul "târgul" pe care acesta l-a făcut în Rusia pentru a fi susţinut la Preşedinţie.

"Mă tem că această vizită a avut ca obiectiv târgul, de genul: «Te susţinem» - şi Rusia, slavă Domnului, are destui agenţi de influenţă în România, în oameni din mass-media, în oameni din zona de afaceri, deci, «te susţinem, dar condiţiile sunt următoarele»", a spus preşedintele Băsescu.

El a adăugat că "Rusia nu face cadouri". "Totul costă în relaţia cu Rusia şi Mircea Geoană nu poate convinge pe nimeni că s-a dus să îmbunăţească relaţiile cu România în sistem privat", a mai spus Băsescu.

Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că întâlnirea ar fi fost aranjată de Boris Golovin, "om de afaceri cu interese în domeniul energetic din Romania, despre care presa a scris că ar fi ex-ofiţer GRU".

Contactat de HotNews.ro, Golovin a negat orice legătură cu liderul PSD. Iniţial, Viorel Hrebenciuc şi Cozmin Guşă au declarat că nu ştiu nimic despre vizita privată făcută de Geoană la Moscova. După câteva ore, Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, a confirmat că Geoană a efectuat pe 27 aprilie o vizită privată la Moscova, dar spune că nu ştie cu cine s-a întâlnit liderul PSD, ce a discutat şi cât a durat vizita, notează Hotnews.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici