Geoană: Traian Băsescu alimentează inutil discursul naţionalist

Liderul PSD Mircea Geoană îl acuză pe preşedintele Traian Băsescu că alimentează inutil discursul naţionalist şi apreciază că propunerea şefului statului privind predarea limbii române pentru maghiari denotă "o lipsă totală de înţelepciune şi cumpătare politică".

1 afișare
Imaginea articolului Geoană: Traian Băsescu alimentează inutil discursul naţionalist

Geoană: Traian Băsescu alimentează inutil discursul naţionalist

"În calitate de preşedinte al ţării, Traian Băsescu are obligaţia de a asigura un climat de stabilitate în ţară. Prin declaraţiile făcute în judeţul Covasna, Traian Băsescu a retrezit la viaţă discursul naţionalist, abandonându-şi astfel responsabilităţile de preşedinte de ţară europeană", adaugă Geoană într-o declaraţie remisă, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Liderul PSD mai susţine că, prin mesajele sale "necontrolate", Traian Băsescu a făcut mai mult rău decât bine relaţiilor dintre români şi maghiari.

"Orice reacţie exagerată, care întreţine ura şi resentimentele între români şi maghiari, este condamnabilă. Dar şi mai condamnabilă este situaţia în care un preşedinte de ţară stimulează resentimentele prin declaraţii necontrolate", adaugă Mircea Geoană.

El îi sugerează preşedintelui României să facă mai multe eforturi pentru a se ridica la înălţimea funcţiei pe care o deţine. "Mesajele sale publice au o greutate specială şi trebuie atent cântărite pentru a nu provoca inutil instabilitate, derapaje discursive şi conflicte periculoase pentru societate", susţine liderul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici