Geoană: Un singur lucru nu este negociabil - Constituţia ţării

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a afirmat, duminică, la Ţebea, că "în politică şi în democraţie sunt multe lucruri negociabile", dar "un singur lucru nu este negociabil - Constituţia ţării".

38 afișări
Imaginea articolului Geoană: Un singur lucru nu este negociabil - Constituţia ţării

Geoană: Un singur lucru nu este negociabil - Constituţia ţării (Imagine: Mediafax Foto/Bogdan Stamatin)

În discursul susţinut la manifestările comemorative de la Ţebea, Geoană le-a mulţumit celor care au "ţinut vie amintirea" eroului naţional.

"În viaţa oricărei naţiuni apar momente de cumpănă. Naţiunea română a avut prea multe momente de cumpănă. Am avut vremuri de restrişte, de speranţă, de unitate, de dezbinare. Dar când am trecut prin vremuri grele, ca şi acum, am avut tăria să spunem că patru lucruri ne ţin aici", a afirmat el.

Liderul PSD a enumerat apoi "unitatea, demnitatea de a fi român"

"În politică şi democraţie sunt multe lucruri negociabile, dar un singur lucru nu este negociabil - Constituţia ţării", a spus Geoană.

El s-a mai referit apoi la patriotism şi la credinţa în Dumnezeu, moment în care a fost huiduit, pe de o parte, şi aplaudat, pe de alta.

Geoană a spus că reprezintă Senatul la manifestări, i-a salutat pe Vadim Tudor "cu prietenie", fapt care a generat aplauze şi scandări "Vadim", şi pe Adrian Păunescu.

"Purtăm cu toţii culori şi simboluri diferite. În aceste momente, o singură culoare şi un singur simbol trebuie să ne ţină împreună - tricolorul sfânt al naţiunii române", a spus el.

Geaonă a spus că a fost întrebat de două femei despre pensii şi a vorbit despre criză, timp în care o parte a celor prezenţi, aflaţi în zona delegaţiei PRM, au strigat "Hoţii" şi au huiduit.

"Campaniile electorale vin şi pleacă, la Ţebea trebuie să venim cu decenţă şi sinceritate", a mai spus Geoană.

El i-a criticat pe cei care vin acolo pentru campanie electorală, invocându-l pe Avram Iancu să judece aceste fapte, şi a făcut apel la unitate.

"Trece şi campania, vă spun de pe acuma cine câştigă, dar asta la anul o vom sărbători împreună", a încheiat el.

Peste 2.000 de persoane au ajuns, duminică dimineaţă, la Ţebea, pentru a participa la manifestările dedicate lui Avram Iancu, al cărui mormânt se află în cimitirul din localitate.

La manifestări sunt prezente şi delegaţii ale tuturor partidelor politice parlamentare, membrii acestora fiind îmbrăcaţi în culorile partidului şi având steaguri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici