Geoană: Victoria lui Obama-victorie a stângii, SUA vor fi partenere ale unui nou guvern de la Bucureşti

Liderul PSD Mircea Geoană consideră victoria lui Barack Obama "o victorie a stângii" şi, invocând prietenia cu vicepreşedintele Joe Biden, îşi exprimă încrederea că SUA vor fi parteneri ai unui "unui nou guvern de la Bucureşti care va şti să reaşeze România pe harta lumii".

49 afișări
Imaginea articolului Geoană: Victoria lui Obama-victorie a stângii, SUA vor fi partenere ale unui nou guvern de la Bucureşti

Geoană: Victoria lui Obama-victorie a stângii, SUA vor fi partenere ale unui nou guvern de la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Geoană spune că speră să lucreze împreună cu preşedintele Barack Obama şi cu vicepreşedintele Joe Biden pentru "o schimbare benefică" ambelor naţiuni.

"Prietenia care mă leagă de vicepreşedintele Joe Biden, un om cu experienţă şi înţelepciune în politica externă, îmi dă încrederea că SUA vor fi parteneri de nădejde ai unui nou guvern de la Bucureşti care va şti să reaşeze România pe harta lumii. Îi felicit pe noul preşedinte american Barack Obama şi pe vicepreşedintele Joe Biden şi aştept să lucrăm împreună pentru o schimbare benefică ambelor noastre naţiuni", afirmă Geoană.

Liderul social-democrat se declară convins că relaţia Statelor Unite cu România va continua să fie una specială.

"Barack Obama şi Partidul Democrat au câştigat încrederea americanilor pentru că s-au aplecat asupra preocupărilor lor esenţiale şi s-au angajat să le ofere soluţii viabile: un sistem de sănătate mai bun şi accesibil tuturor, educaţie pentru copiii lor, reducerea inegalităţilor sociale, însănătoşirea economiei. Este o victorie a principiilor fundamentale ale social-democraţiei, care sunt sigur că va insufla încredere într-o politică socială responsabilă şi electoratului european, inclusiv celui român. Aceasta nu este însă doar o victorie a stângii, este o victorie a încrederii în posibilitatea autodepăşirii, a învăţării din greşelile trecutului şi a curajului mobilizării pentru un viitor mai bun", afirmă Mircea Geoană, fost ministru de Externe şi fost ambasador al României în SUA.

El consideră că alegerea lui Obama reprezintă "un moment istoric nu doar pentru aliaţii nostri, ci pentru întreaga lume, inclusiv România".

Geoană remarcă faptul că victoria lui Barack Obama vine într-un moment crucial, de reaşezare a ordinii politice mondiale, de decizii economice fundamentale pentru binele fiecăruia dintre cetăţenii planetei.

"Ştiu că preşedintele Obama se va confrunta curând cu provocări importante, dar am încredere că va şti să fie acel factor de echilibru şi raţiune atât de necesar acum", declară liderul PSD.

În opinia sa, alegerea lui Barak Obama ca preşedinte al SUA "este o victorie a unui nou tip de politician, tânăr, lipsit de prejudecăţile, de temerile trecutului, care a reuşit în aceste alegeri încă o victorie istorică: a mobilizat electoratul tânăr, i-a ascultat dorinţele şi l-a cooptat la efortul comun pentru mai bine".

Geoană apreciază că intenţia anunţată de noul preşedinte al SUA de a lucra împreună cu competitorii săi republicani, într-un spirit de unitate care să pună capăt "luptelor între interese meschine şi imaturităţii politice" în numele responsabilităţii faţă de electorat, ar trebui să fie un exemplu pentru toată lumea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici