Geoană vrea să desfiinţeze AVAS dacă Alianţa PSD+PC va ajunge la guvernare

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, că dacă Alianţa PSD+PC va ajunge la guvernare, va desfiinţa Agenţia de Valorificare a Activelor Statelor şi va înfiinţa o structură care să gestioneze atât activele statului, cât şi banii publici.

17 afișări
Imaginea articolului Geoană vrea să desfiinţeze AVAS dacă Alianţa PSD+PC va ajunge la guvernare

Geoană vrea să desfiinţeze AVAS dacă Alianţa PSD+PC va ajunge la guvernare (Imagine: Mediafax Foto)

Geoană a spus că viziunea PSD+PC asupra guvernării implică reducerea drastică a numărului de agenţii guvernamentale şi a cheltuielilor publice. El a menţionat că, în evaluarea PSD, prin aceste măsuri se pot economisi, în primii doi ani de guvernare, aproape 2% din PIB.

Liderul PSD a spus că AVAS ar trebui desfiinţată şi a menţionat că social-democraţii intenţionează să înfiinţeze o structură care să gestioneze într-o formulă mai eficientă banii publici, structură care să fie supusă, semestrial, controlului guvernului.

De asemenea, Geoană a menţionat intenţia PSD de reorganizare a regiilor şi companiilor naţionale şi de a modifica legislaţia cu privire la parteneriatul public-privat. "Suntem interesaţi în găsirea resurselor pentru a putea avea venituri suplimentare la buget. Prea multă clientelă politică, prea multă căpuşare, prea puţine resurse", a adăugat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici