Circ la Palatul Victoria!  George Simion a protestat împotriva certificatului verde. Liderul AUR s-a certat cu miniştrii cabinetului Ciucă

Co-preşedinte şi deputat al partidului naţionalist AUR, George Simion a încercat să intre la Palatul Victoria pentru a discuta cu miniştrii guvernului Ciucă, dar agenţii de pază nu i-au permis accesul. În tot acest timp, deputatul AUR s-a certat cu câţiva miniştri şi a militat împotriva certificatului verde şi carantinării românilor veniţi din străinătate.

5706 afișări
Imaginea articolului George Simion a protestat împotriva certificatului verde. Liderul AUR s-a certat cu miniştrii cabinetului Ciucă

Sursa Foto- George Simion, Facebook

În timp ce la Palatul Victoria se întrunesc membrii cabinetului Ciucă, co-preşedintele şi deputatul AUR, George Simion, împreună cu alţi parlamentari AUR, au încercat să intre în clădirea guvernului. Scopul acestuia era să ceară o audienţă la prim-ministru Nicolae Ciucă pe tema carantinării românilor veniţi din străinătate şi votarea obligativităţii certificatului verde, dar  nu i s-a permis accesul. El acuză guvernul Ciucă că nu le permite românilor din străinătate să intre în ţară şi că rămân blocaţi la Vama Nădlac indiferent că sunt testaţi negativ de COVID. 

George Simion a transmis momentul printr-o transmisiune live filmată cu telefonul său pe pagina sa de Facebook. În tot acest timp, şi-a chemat susţinătorii la protestele organizate pe 21 decembrie împotriva certificatului verde de vaccinare împotriva coronavirusului şi restricţiilor pandemice. A menţionat constant că liderul Partidului Social-Democrat, Marcel Ciolacu va vota pentru obligativitatea certificatului verde şi a ameninţat că parlamentarii AUR vor bloca votarea bugetului pentru 2022 în Parlamentul României dacă parlamentarii partidelor mari vor vota pentru obligativitatea vaccinării. 

Pe durata transmisiunii, George Simion şi parlamentarii AUR au militat împotriva vaccinării şi restricţiilor şi au interacţionat cu câţiva miniştri la intrarea în sediul Guvernului României. Printre ei a fost Gabriela Firea,  Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii, pe care deputatul AUR i-a cerut sa-i transmită prim-ministrului Ciucă despre situaţia românilor blocaţi la vamă. Firea nu i-a răspuns la întrebare, dar i-a cerut să respecte mai mult doamnele şi colegele de partid, şi atunci va fi mai receptivă (de la minutul 36:07).

Între timp, George Simion l-a intrebat despre certificatul verde pe Marcel Ciolacu, liderul PSD şi Preşedintele Camerei Deputaţilor din România, dar acesta doar a salutat parlamentarii AUR şi a intrat în Palatul Victoria fără să răspundă la întrebările deputatului (minutul 37:27).

Simion l-a întâmpinat şi pe Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, pe care l-a întrebat despre situaţia românilor blocaţi la vamă. Ministrul a rămas pentru puţin timp să asculte plângerile parlamentarilor AUR, apoi a intrat în clădire (de la minutul 41:40).

Liderul AUR a intrat în conflict cu Barna Tánczos, Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, în privinţa automobilului cu care a venit la sediul guvernului. Ministrul a declarat că autmobilul aparţine Administraţiei Naţionale a Apele Române care se află în subordinea Ministerului Mediului şi cu care vine la serviciu. George Simion i-a transmis ministrului că sunt şi etnici maghiari care sunt carantinaţi chiar dacă au test PCR negativ. Ministrul a preferat să nu răspundă pe tema acestui subiect. Deputatul AUR l-a  întrebat dacă Ministerul Mediului va continua să mai defrişeze pădurile după uciderea urşilor, iar ministrul înainte să intre în clădirea guvernului i-a confirmat că defrişările vor continua legal . Deputatul AUR l-a întrebat dacă lemnul din România va mai fi distribuit companiilor private, la care ministrul i-a zis o replică tăioasă că se vor distribui şi la firmele mici care se ocupă de procesarea lemului şi care plătesc impozite din care deputatul îşi încasează salariul. Ministrul l-a îndemnat să lase prostiile şi să se preocupe de problemele pentru care l-a votat poporul (de la minutul 48:00).

La finalul transmisiunii, George Simion a încercat să discute despre situaţia românilor blocaţi la frontieră şi cu Dan Vîlceanu, Ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, dar acesta l-a ignorat (01:05:26). 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici