Gerea, despre prezidenţiabilul PSD: Eu şi colegii mei suntem dezamăgiţi de cum a evoluat desemnarea/ Ce spune despre ruperea coaliţiei

Vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea a afirmat, întrebat ce va face Călin Popescu Tăriceanu în contextul în care Viorica Dăncilă a fost aleasă prezidenţiabilul PSD, că este dezamăgit de felul în care a evoluat desemnarea candidatului la prezidenţiale.

867 afișări
Imaginea articolului Gerea, despre prezidenţiabilul PSD: Eu şi colegii mei suntem dezamăgiţi de cum a evoluat desemnarea/ Ce spune despre ruperea coaliţiei

Gerea, despre prezidenţiabilul PSD: Eu şi colegii mei suntem dezamăgiţi de cum a evoluat desemnarea/ Ce spune despre ruperea coaliţiei

„Prea multe nu sunt de făcut, decât să luăm act de această decizie, noi avem şi noi mâine (miercuri - n.r.) o şedinţă în partid delegaţie permanentă, în care probabil că vom da un vot în această direcţie. Ce vreau eu să spun însă este că eu şi colegii mei suntem dezamăgiţi de modul cum a evoluat să spunem acest subiect al desemnării unui candidat pentru alegerile prezidenţiale. De mai mult de un an de zile totuşi vorbim în spaţiul public că această coaliţie de guvernare ar trebui să aibă un candidat comun, pentru a îşi maximiza şansele de a câştiga alegerile prezidenţiale, adică pentru noi nu a existat niciodată altă ţintă decât câştigarea alegerilor prezidenţiale şi bineînţeles am stabilit ca şi criteriu de desemnare a candidatului sondajul, să facem sondaje, să facem analize să discutăm că aşa e în coaliţie cu partenerii şi ajungi la o concluzie”, a declarat Andrei Gerea, marţi, la Antena 3.

Întrebat dacă este dezamăgit de modul în care s-a luat decizia cu privire la prezidenţiabil, Gerea a răspuns: „De procedura în care eu cel puţin, sau modul în care s-a desfăşurat această desemnare din partea partenerilor noştri pentru că practic noi nu am mai ţinut cont exact de ce vorbim de un an de zile şi noi şi ei şi anume hai să vedem ce sondaje facem, cum facem să desemnăm cel mai bine poziţionat candidat în aşa fel încât să avem şanse să câştigăm alegerile şi vă dau un exemplu”.

Vicepreşedintele ALDE a adăugat că, în cazul în care ar ajunge în turul doi, ar fi nevoie şi de voturi din partea Opoziţiei pentru a câştiga alegerile prezidenţiale de la toamnă.

„Vă răspund şi vă şi motivez, după cum vedeţi chiar dacă ultimele sondaje şi interne, adică o dată vis a vis de cum ar vedea membrii noştri şi ai ALDE şi ai PSD, nu numai electoratul, cei care au fost alături de noi, dar toţi merg pe ideea acestui candidat comun şi toţi sau marea majoritate merg spre Călin Popescu Tăriceanu ca şi candidat cu şanse şi ideea este următoarea, în turul doi, să zicem că ajungem în turul doi, avem nevoie de voturi şi din partea actualei opoziţii ca să poţi să câştigi alegerile prezidenţiale”, a conchis Andrei Gerea.

Viorica Dăncilă a fost desemnată, marţi de către social-democraţi, să fie candidatul formaţiunii, la alegerile prezidenţiale au declarat surse din PSD, pentru MEDIAFAX.

Andrei Gerea: Nu cred că e cazul să ieşim de la guvernare

Vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea a declarat că nu crede că este cazul ca partidul să iasă de la guvernare, deoarece mai sunt măsuri de îndeplinit din programul de guvernare.

„Nu, nu cred că este cazul să ieşim de la guvernare. Noi de dorim să putem să aducem lucruri mai bune pentru cetăţeni, în programul de guvernare să venim cu nişte ajustări, pe zona de infrastructură. Vrem să facem o restructurare care să permită Guvernului să aibă o activitate mai bună”, a afirmat Andrei Gerea, marţi, la Antena 3.

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a spus, înaintea Biroului Politic Naţional al partidului, că nu crede că ALDE va ieşi la guvernare, pentru că în formaţiune sunt oameni responsabili care înţeleg că este importantă stabilitatea.

Viorica Dăncilă a fost desemnată, marţi de către social-democraţi, să fie candidatul formaţiunii, la alegerile prezidenţiale au declarat surse din PSD, pentru MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici