Gheorghe Falcă la RFI, despre tensiunile din PNL: „Personal, nu-mi doresc un Congres extraordinar”

Preşedintele PNL şi cei patru prim-vicepreşedinţi dacă au ceva de spus, să spună în interior şi să-şi lămurească modul de lucru, declară eurodeputatul Gheorghe Falcă.

165 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Falcă la RFI, despre tensiunile din PNL: „Personal, nu-mi doresc un Congres extraordinar”

Site-urile de ştiri scriu că zeci de şefi de filiale îi cer demisia lui Florin Cîţu. Dacă acesta nu va renunţa la funcţie, liberalii ar putea forţa organizarea unui Congres extraordinar.

Gheorghe Falcă spune la RFI că nu a semnat vreun document prin care i se cere demisia lui Florin Cîţu: „De confirmat nu am cum să confirm, pentru că nu am semnat un astfel de document. Aseară am văzut şi eu informaţia în presă cu referire la acest document şi am sunat la câţiva colegi, dar nu mi-au răspuns".

Întrebat dacă trebuie să demisioneze Florin Cîţu, Falcă a răspuns: „Dacă o să am de spus ceva, o să-i spun în privat”.

Şa întrebarea „dar există o nemulţumire în partid faţă de activitatea lui Florin Cîţu ca preşedinte al PNL? Pentru că i se reproşează faptul că face Opoziţie la PSD în interiorul coaliţiei şi că face declaraţii care nu corespund liniei partidului”, Gheorghe Falcă spune: „Acum, eu cred că coaliţia a reuşit să treacă cu bine prin micile lor dispute. Încă în coaliţie, partidele îşi anunţă înainte obiectivele şi apoi le discută în coaliţie. Dacă ar trebui să modificăm ceva, ar trebui să modificăm procedura de lucru în coaliţie, adică să se întâlnească întâi coaliţia luni dimineaţă şi apoi partidele. În momentul în care se întâlnesc prima dată partidele politice, ele fac declaraţii, îşi prezintă programele şi apoi le dezbat în coaliţie şi atunci, normal, se văd diferenţele”.

Reporter: Este acesta cel mai potrivit moment pentru ca PNL să-şi schimbe preşedintele?

Gheorghe Falcă: Cred că în acest moment, noi avem o direcţie bună, coaliţia este apreciată la nivelul Bruxelles-ului. România este într-o apreciere totală pentru modul în care ne-am comportat cu refugiaţii. Din punct de vedere al securităţii naţionale, o grupă de luptă se realizează încă în România. Extern, suntem foarte bine văzuţi. Acum, intern, luptele interne atât în partide, cât şi în coaliţie pot să genereze astfel de evenimente.

Reporter: Personal, vă doriţi un Congres extraordinar?

Gheorghe Falcă: Nu, evident, personal, nu-mi doresc un Congres extraordinar.

Reporter: Asta înseamnă că-l susţineţi pe Florin Cîţu ca preşedinte al PNL.

Gheorghe Falcă: Nu, asta înseamnă că nu-mi doresc în acest moment să avem un Congres şi eu cred că preşedintele partidului, cei patru prim-vicepreşedinţi dacă au ceva de spus, să spună în interior şi să-şi lămurească modul de lucru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
falcă,
cîţu,
pnl

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici