Gheorghe Falcă, preşedintele PNL Arad: Supraimpozitarea propusă de PSD va opri forţa de muncă pe care am adus-o la Arad

Preşedintele PNL Arad, Gheorghe Falcă, declară că după mai multe întâlniri pe care le-a avut cu oamenii de afaceri din Arad, s-a ajuns la concluzia că "propunerile PSD de supraimpozitare a mediului de afaceri vor duce la oprirea forţei de muncă pe care Aradul a atras-o.

455 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Falcă, preşedintele PNL Arad: Supraimpozitarea propusă de PSD va opri forţa de muncă pe care am adus-o la Arad

Gheorghe Falcă, preşedintele PNL Arad: Supraimpozitarea propusă de PSD va opri forţa de muncă pe care am adus-o la Arad

Falcă a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, că "judeţul Arad este pe locul cinci la nivel naţional în ce priveşte exporturile, iar la competitivitate este pe locul patru şi a avut în permanenţă creştere economică".

Judeţul Arad se confruntă cu deficit de forţă de muncă, iar companiile au atras muncitori din estul Ungariei sau din alte judeţe din România, printre care Vaslui, Gorj sau Teleoroman. Pentru că se caută forţă de muncă în continuare, autorităţile din Arad şi cele din Ungaria se vor întâlni pentru a vedea cum pot aduce mai mulţi muncitori din estul Ungariei, unde şomajul este mai mare.

Gheorghe Falcă a spus că a avut, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca. întâlniri cu oamenii de afaceri români din Arad, dar şi cu cei care coduc multinaţionalele din judeţ, dând ca exemplu oameni de afaceri din Italia sau Germania.

"Dezamăgirea este destul de mare, iar îngrijorarea este reală. (...) În momentul în care vor veni toate aceste lucruri pe care PSD le propune cu referire la supraimpozitare, forţa de muncă atrasă de Arad poate fi oprită. În Arad lucrează foarte mulţi oameni din Ungaria care fac naveta în fiecare zi, dar şi din Vaslui, Gorj şi Teleroman, aceşti oameni sunt în Arad într-o nouă etapă a dezvoltării lor personale”, a spus Falcă.

Prezent la conferinţa de presă, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că la Târgu Jiu a întâlnit oameni care lucrează la Arad, iar Gheorghe Falcă i-a răspuns că Aradul a atras "1.500 de oameni din Vaslui, Gorj sau Teleorman, ceea ce arată că a înţeles foarte bine ce înseamnă dezvoltarea".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici