Gheorghe Flutur: Iniţiativa schimbării lui Cîţu a pornit din sud. Starea de spirit era aprinsă

Preşedintele interimar al PNL declară că iniţiativa schimbării lui Florin Cîţu a pornit de la filialele din sud. „Starea de spirit din ultima vreme era destul de aprinsă şi erau nişte nemulţumiri”, spune Gheorghe Flutur, potrivit căruia PNL va închide „foarte repede” acest subiect.

570 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Flutur: Iniţiativa schimbării lui Cîţu a pornit din sud. Starea de spirit era aprinsă

Gheorghe Flutur: Iniţiativa schimbării lui Cîţu a pornit din sud. Starea de spirit era aprinsă

Întrebat, duminică seara, cine l-a determinat pe Florin Cîţu să se răzgândească de vineri, când nu intenţiona să îşi dea demisia, până sâmbătă, Flutur a spus că ultima oară a discutat cu fostul lider liberal vineri, „pentru că lucrurile mergeau în direcţia aceasta, 42 de organizaţii din ţară cereau congres extraordinar şi era chiar o discuţie prietenească să găsim o formulă pentru a respecta un anumit calendar, pentru că suntem într-o situaţie deloc uşoară, partid de guvernare, şi trebuie să fim extrem de atenţi să nu continuăm noi criza care şi aşa este, economică, socială”.

Flutur a spus, la Antena 3, că propunerea era „să se întâmple toate într-o săptămână”.

„Până la urmă ieri am înţeles că a fost un Birou Politic la care nu a mai mers aproape nimeni şi după aceea şi-a dat demisia şi am intrat în procedurile de convocare a Consiliului Naţional de azi, iar peste o săptămână convocarea congresului să terminăm foarte repede această uşoară criză politică din PNL, pentru că eu sunt convins că PNL are capacitatea să închidă foarte repede acest subiect”, a declarat Flutur.

Întrebat, mai departe, despre scrisoarea liderilor de organizaţii din ţară care cereau demisia lui Cîţu, Flutur a declarat că nu a existat o scrisoare, ci o decizie a 42 de birouri permanente judeţene care cereau convocarea unui congres ca să fie făcută schimbarea la vârf.

„Starea de spirit din ultima vreme era destul de aprinsă şi erau nişte nemulţumiri, dar nu a fost o scrisoare sau să îi ghideze cineva. Oamenii au ajuns la concluzia că trebuie să găsim o soluţie pentru că în coaliţie avem de luat nişte decizii în perioada următoare foarte rapid şi până la urmă am ajuns la acest deznodământ, care cred eu că este în regulă. Se simţeam că e nevoie de o schimbare şi această schimbare a venit”, a adăugat liberalul.

La întrebarea cui a aparţinut iniţiativa, Flutur a declarat că nu ştie exact, dar primele filiale au fost cele din sudul României: „era o atmosferă care spre aşa ceva mergea şi atunci faptul că s-a întâmplat foarte repede mie mi-a dat de gândit că oamenii şi partidul au o reacţie foarte hotărâtă. O să vedeţi că săptămâna asta se clarifică lucrurile”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici