Gheorghe Zamfir va candida din partea Partidului Verde la Senat, în Dâmboviţa

Artistul Gheorghe Zamfir va candida la Senat, în Dâmboviţa, din partea Partidului Verde Ecologist, el declarând, duminică, într-o conferinţă de presă, că programul său electoral vizează starea culturii româneşti şi că, dacă ar fi după el, manelele ar trebui interzise prin lege.

22 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Zamfir va candida din partea Partidului Verde la Senat, în Dâmboviţa

Gheorghe Zamfir va candida din partea Partidului Verde la Senat, în Dâmboviţa

Gheorghe Zamfir, unul dintre virtuozii naiului, a precizat că va candida la Senat, pentru că politicienii trebuie să aibă sensibilitate. „La 90% dintre politicienii din Parlament nu există o fibră care să vibreze pentru popor”, a spus el.

Artistul s-a arătat îndurerat de problemele poporului român, reflectate într-o realitate crudă, pe care o vedem zi de zi: „păduri tăiate, vaci schiloade, cai care mănâncă zăpadă, legaţi cu lanţuri care le ajung la os, câini storciţi pe stradă etc”.

Zamfir a susţinut că, prin cântecele sale, a intonat rugăciuni pentru salvarea naturii, a animalelor, a României şi a întregului univers.

„România este o ţară agrară, o ţară a naturii”, a punctat artistul, adăugând că, astfel, programul său electoral va viza „starea naturii şi a culturii”. Zamfir a spus că vrea să se implice în programele de cultură în licee, dar că este interesat de „starea sunetului românesc”.

Cântăreţul a susţinut întoarcerea la folclorul autentic, şi, întrebat dacă în campania electorală va susţine inclusiv fenomenul manelelor, el a răspuns: „Dacă era după mine, le interziceam prin lege”.

El a amintit că a fost „dat afară” din Conservator de către rectorul acestei instituţii şi s-a revoltat de faptul că la Festivalul Cerbul de Aur s-au organizat „manifestări populiste”

Artistul a mai spus că, dacă va fi necesar, va cânta în campania electorală.

Gheorghe Zamfir a fost prezentat de către vicepreşedintele Partidului Verde, Paula Iacob, şi a fost susţinut de cântăreţul Cristian Paţurcă, prezent la conferinţa de presă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici