Gorghiu, despre lipsa magistraţilor care să investigheze alţi magistraţi: Schimbăm procedura

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat, miercuri, că va fi făcută o modificare legislativă care va fi pusă curând în transparenţă decizională, pentru ocuparea unor posturi de magistraţi la Parchetul General, care să poată investiga alţi magistraţi.

186 afișări
Imaginea articolului Gorghiu, despre lipsa magistraţilor care să investigheze alţi magistraţi: Schimbăm procedura

Gorghiu, despre lipsa magistraţilor care să investigheze alţi magistraţi: Schimbăm procedura

După ce procurorul general s-a plâns că are doar 3 magistraţi care pot investiga alţi magistraţi şi ar avea nevoie de vreo 14, Alina Gorghiu a fost întrebată de jurnalişti cum poate veni Ministerul Justiţiei în sprijinul Parchetului General.

„Subiectul fostei Secţii de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ) a fost o preocupare constantă o dată pentru că în raportul pe Justiţie avem această temă urmărită atent de colegii de la Comisia Europeană, iar în al doilea rând pentru că a fost un subiect care a născut controverse în societatea românească. După modificările legislative din Parlament la Legile Justiţiei s-a găsit această formulă, însă resursele de personal nu acoperă schema pe care o avem prevăzută pentru investigarea acestor dosare. Dacă nu mă înşel, la momentul acesta sunt vreo 49 de locuri ocupate din 60. Vorbesc de toată schema. Am discutat şi la nivel de Parchet General, am discutat şi cu colegii din grupul de management strategic, adică preşedinta Înaltei Curţi, preşedinta CSM şi am ajuns la concluzia că vom face o modificare legislativă pe care foarte curând o vom pune în transparenţă decizională, un proiect care să ajute practic ocuparea acelor locuri la propunerea procurorului general, cu avizul CSM”, a spus Gorghiu.

Potrivit ministrului Justiţiei, procedura va fi schimbată astfel încât să se înlesnească ocuparea acelor locuri.

Gorghiu a precizat însă că, statistic, mare parte din dosarele aflate la Parchetul General pe această tematică s-au soluţionat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici