Gorghiu, despre reducerea salariilor bugetarilor: Un fake-news rostogolit

Informaţia privind posibile reduceri ale salariilor bugetarilor şi a numărului locurilor de muncă la stat resprezintă „un fake-news rostogolit, o declaraţie a unui ministru scoasă din context”, spune vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu, preşedinte interimar al Senatului.

815 afișări
Imaginea articolului Gorghiu, despre reducerea salariilor bugetarilor: Un fake-news rostogolit

Sursa: Alina Ghorghiu/Facebook

Văd că a devenit o temă a ultimelor trei-patru zile. Am văzut un fake-news rostogolit, o declaraţie a unui ministru scoasă din context, motiv pentru care vreo două zile am tot auzit cum se taie salarii şi pensii în România. Spun că este un fake-news. Guvernul nu intenţionează nici să reducă salariile angajaţilor din sistemul bugetar, nici locurile de muncă, a dat premierul însă nişte termene şi a solicitat măsurile celor din ministere. 6% reducere din cheltuielile neesenţiale. E un lucru care mi se pare absolut firesc. Când orice familie din România îşi face bugetul şi-şi ajustează chetuielile la bugetul pe care îl are, e absolut firesc ca şi instituţiile publice să facă această ajustare. Ce mi se pare esenţial e că nu se face prin tăierea salariilor şi nici prin reducerea investiţiilor”, spune Alina Gorghiu.

Ea afirmă că Senatului nu i s-a solicitat reducerea cheltuielilor.

Noi aici (la Senat - n.r) am avut dificultăţi cu bugetul anul trecut. Sper să nu avem anul acesta şi vom încerca să ne ajustăm şi noi cheltuielile. Din facturile la energie am făcut destul de mare economie şi vom fi foarte atenţi să vedem să nu cerem bani suplimentari la rectificare, dimpotrivă, să ne descurscăm cu ce avem”, încheie Gorghiu.

Cheltuielile publice trebuie ajustate, „dar acest obiectiv nu se va face prin soluţii imorale, de tristă amintire, precum tăierile salariale din perioada Băsescu”, a transmis marţi dimineaţă secretarul general al PSD, Paul Stănescu. El preciza că PSD nu e de acord cu reducerea salariilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici