Gorghiu: Este atributul Parlamentului să reexamineze legea în acord cu decizia CCR

„Este atributul Parlamentului să reexamineze legea în acord cu decizia CCR”, susţine Alina Gorghiu, după ce premierul a adresat Ministerului Justiţiei invitaţia de a „formula amendamentele contestate de CCR cu privire la pensiile de serviciu ale magistraţilor”.

260 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Este atributul Parlamentului să reexamineze legea în acord cu decizia CCR

Gorghiu: Este atributul Parlamentului să reexamineze legea în acord cu decizia CCR

„Domnul prim-ministru Marcel Ciolacu a adresat public Ministerului Justiţiei invitaţia de a <formula amendamentele contestate de CCR cu privire la pensiile de serviciu ale magistraţilor>. Este atributul Parlamentului să reexamineze legea în acord cu decizia CCR. Parlamentul are manifestarea de voinţă politică pentru îndeplinirea acestui obiectiv. Potrivit legii, Guvernul poate transmite Parlamentului propuneri de amendamente, prin intermediul SGG”, susţine Alina Gorghiu.

Ea spune că Ministerul Justiţiei îşi arată disponibilitatea „de a sprijini cu expertiză Ministerul Muncii, cel care este titularul acestei reforme, conform PNRR”.

„Pentru că înţelegem contextul deosebit de complicat şi sensibilitatea publică generată de tema pensiilor de serviciu, Ministerul Justiţiei va veni în întâmpinarea Ministerului Muncii şi va formula propuneri de amendamente care să răspundă rigorilor CCR, după ce vom vedea motivarea publicată în Monitorul Oficial. Pentru aceste propuneri de amendamente vom consulta, ca de fiecare dată, CSM, ICCJ şi Ministerul Public”, adaugă Alina Gorghiu.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi că săptămâna viitoare va fi convocată o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a modifica Legea pensiilor speciale.

„Săptămâna viitoare vom convoca Parlamentul în sesiune extraordinară pentru a modifica Legea pensiilor speciale în acord cu obiecţiile CCR. Îi solicit Ministrului Justiţiei ca până atunci să formuleze amendamentele contestate de Curte cu privire la pensiile de serviciu ale magistraţilor”, a transmis joi Marcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici