Gorghiu, îngrijorată că legea privind majorarea alocaţiei pentru copii ar putea fi prorogată

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu spune că aşteaptă cu "strângere de inimă" ca legea care prevede dublarea alocaţiilor pentru copii să fie publicată în Monitorul Oficial, adăugând că speră să nu fie dată o ordonanţă prin care aplicarea legii să fie prorogată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

667 afișări
Imaginea articolului Gorghiu, îngrijorată că legea privind majorarea alocaţiei pentru copii ar putea fi prorogată

Alina Gorghiu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Am o strângere de inimă, aceea că vreau să văd ziua în care legea (privind dublarea alocaţiilor pentru copii - n.r.) va fi publicată în Monitorul Oficial fără să existe vreo ordonanţă de prorogare a acestei majorări a alocaţiei", a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Prahova, Alina Gorghiu.

Gorghiu a catalogat adoptarea acestui act normativ drept "o mare realizare" şi a acuzat PSD că s-a opus acestei iniţiative.

"Am bătut la porţi închise în PSD. E o glumă proastă că a ieşit premierul şi a anunţat că susţine măsura, câtă vreme în sala de plen a scos cartela şi nu a votat. Cel mai îngrijorător lucru este că a anunţat că nu ştie dacă are bani pentru aceste alocaţii începând cu anul viitor. Mă bucur că anul acesta spune că are bani şi noi am spus, nu o dată, de unde poate să aloce şi cum şi vă asigur că, dacă insistă să spună că nu are bani la anul, în 2016, îl invit să plece de la guvernare, le promit oamenilor că un guvern liberal găseşte de unde să aloce aceşti bani pentru alocaţii. Ar fi chiar culmea să ne batem joc de acest lucru", a spus copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

Camera Deputaţilor a decis, miercuri, dublarea alocaţiilor de stat pentru copii, adoptând un amendament al liberalilor în acest sens la Ordonanţa de urgenţă 65/2015.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, înainte de plecarea la Riga, că şi-a propus să promulge legea care prevede dublarea alocaţiilor pentru copii pe 1 iunie, dacă ajunge în timp util la Cotroceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici