Gorghiu: Legea privind Registrul traficanţilor de droguri a fost depusă

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, anunţă că legea privind Registrul traficanţilor de droguri a fost depus luni de PNL.

275 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Legea privind Registrul traficanţilor de droguri a fost depusă

Gorghiu: Legea privind Registrul traficanţilor de droguri a fost depusă

Alina Gorghiu spune că legea privind Registrul traficanţilor de droguri este un alt instrument prin care se luptă împotriva acestui flagel.

„Combate, în primul rând, traficul de droguri; are un rol preventiv; combate recidiva. Cei care au comis infracţiuni din sfera traficului de droguri vor fi obligaţi să ofere informaţii despre persoanele cu care intră în contact sau despre locurile prin care merg”, spune Alina Gorghiu.

Potrivit ministrului Justiţiei, vor fi introduse în registru persoane care au comis infracţiuni prevăzute de Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, cu modificările şi completările ulterioare; Legea nr. 194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare, cu modificările şi completările ulterioare.

De exemplu, este vorba de persoane care au făcut trafic de droguri de risc şi de mare risc, atât în ţară, cât şi internaţional; persoane care îşi pun la dispoziţie locuinţa pentru consum de droguri; persoane care eliberează droguri de mare risc ştiind ca reţeta e falsă sau cei care administrează droguri de mare risc în afara condiţiilor legale; persoane care furnizează, în vederea consumului, de inhalanţi chimici toxici unui minor sau persoane careîndeamnă la consum de droguri de mare risc ori efectuează, fără drept, operaţiuni cu substanţe psihoactive şi cei care pretind că aceste substanţe ar fi autorizate.

Potrivit explicaţiilor ministrului, aceste persoane vor avea mai multe obligaţii, între care aceea de a se prezenta periodic la organele de poliţie pe raza cărora domiciliază sau îşi au reşedinţa, dar nu mai târziu de o dată la 3 luni, pentru a comunica acestora informaţii relevante referitoare la: profesia, meseria sau activitatea pe care o desfăşoară; mijloacele de existenţă; persoanele cu care locuiesc sau cu care au intrat în contact în mod direct şi sistematic; unităţile de învăţământ preuniversitare/universitar, taberele şcolare, cluburi, festivaluri sau orice loc frecventat în mod preponderent de persoana înregistrată în registru; adresa unde locuiesc; modalitatea de comunicare cu organele de poliţie.

Şi vor mai avea obligaţia de a anunţa, în prealabil, organul de poliţie pe raza căruia locuiesc, în cazul intenţiei efectuării oricăror deplasări din localitatea de domiciliu mai lungi de 7 zile, inclusiv cu privire la localitatea de destinaţie, scopul deplasării, perioada de deplasare şi mijlocul de transport folosit; de a se prezenta la organul de poliţie pe raza căruia îşi stabilesc locuinţa pentru a comunica despre aceasta şi a fi luate în evidenţă, în termen de cel mult 3 zile.

„E important să dezbatem aceste soluţii în Parlament şi să găsim cea mai bună formă. Combaterea traficului de droguri este o prioritate!”, mai spune Alina Gorghiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici