Gorghiu: Parlamentul are ocazia să adopte legea votului prin corespondenţă în sesiunea extraordinară

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu susţine că Parlamentul "are ocazia de a face dreptate" cetăţenilor români din diaspora şi să adopte în sesiunea parlamentară extraordinară legea votului prin corespondenţă, adăugând că speră ca PSD "să renunţe la ostilitatea manifestată până acum faţă de diaspora".

188 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Parlamentul are ocazia să adopte legea votului prin corespondenţă în sesiunea extraordinară

Alina Gorghiu (Imagine: Dan Tautan / Mediafax Foto)

"Parlamentul are ocazia de a le face, în sfârşit, dreptate cetăţenilor noştri care trăiesc peste hotare, dacă partidele vor fi de acord să adoptăm legea votului prin corespondenţă în sesiunea parlamentară extraordinară. Sper ca noua conducere a PSD să renunţe la ostilitatea manifestată până acum faţă de diaspora, ostilitate care s-a bazat în mare parte pe frustrarea candidatului perdant la alegerile prezidenţiale, Victor Ponta", a scris pe Facebook Alina Gorghiu.

Ea a adăugat că un refuz al PSD de a adopta această lege ar fi "o sfidare de neiertat" faţă de milioane de cetăţeni ai României.

"Refuzul de a adopta această lege, astfel încât ea să se poată aplica la alegerile parlamentare din 2016, ar fi o sfidare de neiertat faţă de milioane de cetăţeni ai României şi o dovadă că PSD îşi asumă moştenirea politică a lui Victor Ponta", a menţionat Gorghiu.

Reprezentanţii românilor din Italia şi Spania, prezenţi la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului (Harghita), au afirmat că sunt pregătiţi să ceară preşedintelui Klaus Johannis dizolvarea Parlamentului, dacă nu se vor aproba votul prin corespondenţă şi votul electronic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici