Gorghiu: Un guvern liberal va promova şi angaja răspunderea pentru legea votului prin corespondenţă

Un guvern liberal va promova proiectul legii votului prin corespondenţă şi îşi va angaja răspunderea în faţa Parlamentului dacă majoritatea parlamentară nu va susţine proiectul, a afirmat copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

132 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Un guvern liberal va promova şi angaja răspunderea pentru legea votului prin corespondenţă

Gorghiu: Un guvern liberal va promova şi angaja răspunderea pentru legea votului prin corespondenţă (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Cât de curând vom avea şi vot prin corespondenţă. Eu mă bucur la gândul că un guvern liberal va propune această lege a votului prin corespondenţă şi că, dacă o majoritate parlamentară nu va susţine, acel guvern îşi va asuma răspunderea", a declarat Gorghiu la Realitatea TV.

Liderul liberal a adăugat că PSD s-a opus vehement dublării numărului de parlamentari din diaspora, demers pentru care nu a existat o justificare publică, şi că propunerea PNL nu a fost combătută.

Deputaţii au respins miercuri, la doar un vot diferenţă, amendamentul PNL privind dublarea numărului parlamentarilor pentru diaspora, de la 2 la 4 senatori şi de la 4 la 8 deputaţi. Înainte de votul final, mai mulţi deputaţi PNL au reclamat că aparatul lor de vot nu a funcţionat, iar liderul grupului PNL, Ludovic Orban, a anunţat că va cere o anchetă privind funcţionarea tehnică a aparatelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici