Gorghiu: PNL susţine numirea lui Hellvig la SRI, pune capăt interimatului şi atacurilor politice

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a precizat, joi, că liberalii vor vota în Parlament propunerea lui Eduard Hellvig pentru şefia Serviciului Român de Informaţii, făcută de preşedintele Klaus Iohannis, menţionând că nominalizarea pune capăt situaţiei de interimat şi întăreşte autoritatea Serviciului.

222 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: PNL susţine numirea lui Hellvig la SRI, pune capăt interimatului şi atacurilor politice

Alina Gorghiu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

”Propunerea făcută de preşedintele României are menirea de a pune capăt unei situaţii de interimat la SRI şi de a întări autoritatea unei instituţii care a fost supusă mai multor atacuri politice în ultima perioadă. Eduard Helvig are o serioasă activitate publică, corectă şi necontroversată, iar nominalizarea sa va fi susţinută de către PNL în Parlament”, spune copreşedintele PNL, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

”Ne aflăm în faţa unei proceduri normale, în care, conform Constituţiei, Parlamentul este chemat să numească, la propunerea Preşedintelui României, un director de serviciu de informaţii. În spiritul şi litera legilor şi ale Constituţiei României, cât şi prin natura valorilor pe care le promovează, Partidul Naţional Liberal consideră că este absolut firesc ca din partea Preşedintelui României să vină o propunere civilă pentru conducerea Serviciului Român de Informaţii”, mai susţine Gorghiu.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, joi, pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii.

El a spus că în cursul zilei a avut întâlniri cu liderii partidelor politice, cărora le-a adus la cunoştinţă intenţia sa de nominalizare a lui Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii.

Iohannis a precizat că a vorbit, de asemenea, şi cu preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Preşedintele a mai spus că, probabil, în cursul săptămânii vitoare Parlamentul va lua în dezbatere propunerea sa pentru şefia SRI.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici