Gorghiu, replică pentru Ciolacu în privinţa majorării pensiilor: Nu-mi arde de glumiţe

Alina Gorghiu (PNL) spune că „nu îi arde de glumiţe”, ca reacţie la declaraţia lui Marcel Ciolacu, potrivit căreia se bucură că Rareş Bogdan i-a convins pe liberali că pensiile trebuie majorate: „Faptul că unii lideri politici deschid tolba populismului nu înseamnă că e adevărat”.

531 afișări
Imaginea articolului Gorghiu, replică pentru Ciolacu în privinţa majorării pensiilor: Nu-mi arde de glumiţe

„Mie nu-mi arde la început de săptămână de glumiţe, indiferent de unde vin ele. Eu sunt convinsă că românii nu o duc mai bine dacă stăm şi glumim la conferinţele de presă pe seama lor. De aceea o să spun, la modul tranşant şi cât se poate de serios, poziţia PNL. Orice fel de partid politic, cu atât mai mult PNL, îşi doreşte un nivel de trai mai bun pentru populaţia din România, îşi doreşte venituri crescute, îşi doreşte pensii majorate şi alocaţii. Însă nu există o parte bună a guvernării care doreşte aceste majorări şi o parte rea care nu îşi doreşte. Nu! Guvernul Ciucă îşi doreşte aceste aceste lucruri, dar există o disciplină financiară, nişte reguli pe care trebuie să le urmărim, există un buget. Nu au fost discutate în coaliţie. Faptul că unii lideri politici deschid tolba populismului de dimineaţă, la prânz şi seara şi ne tot anunţă cum măresc cu 20-30-50% absolut orice pensie şi salariu din România nu înseamnă că e adevărat”, spune Alina Gorghiu.

Ea afirmă că liberalii şi social-democraţii au „obligaţia” să fie „responsabili, raţionali, loiali acestei guvernări”, dar şi „pragmatici”.

„Populaţia este foarte sensibilă la mesajele mediului politic. Dacă noi creăm un nivel de aşteptare ridicat pe care nu putem să-l onorăm, acele categorii vulnerabile vor avea de suferit. De aceea, absolut orice mărire de venit este dezirabilă, lucrurile vor fi discutate în coaliţie, însă mi-aş dori să nu văd doar o parte a guvernării serioasă şi angajată în discursul raţional, ci să văd tot guvernul aliniat în spatele prim-ministrului pe aceeaşi linie serioasă de mesaj”, încheie Gorghiu.

„Mă bucur foarte mult că Rareş Bogdan a lămurit pe cei din PNL că trebuie mărite pensiile”, a spus Marcel Ciolacu, după ce prim-vicepreşedintele PNL a spus că liberalii vor creşterea pensiilor cu 16 %, iar ministrul Finanţelor trebuie să găsească formula de creştere a pensiilor sau „pleacă acasă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
gorghiu,
ciolacu,
pensii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici