Gray: Este prematur să speculăm asupra a ceea ce va fi după raportul CE

Purtătorul de cuvânt al CE, Mark Gray, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, întrebat despre afirmaţiile preşedintelui PSD legate de riscul tăierii fondurilor UE destinate României după raportul din iulie pe tema Justiţiei, că este prematur să se facă speculaţii despre ce va fi după respectivul raport.

23 afișări
Imaginea articolului Gray: Este prematur să speculăm asupra a ceea ce va fi după raportul CE

Gray: Este prematur să speculăm asupra a ceea ce va fi după raportul CE

"Am văzut solicitările pentru redactarea unui raport pe tema fondurilor UE pentru România", a spus Gray, precizând că se referă la un recent raport al PE în acest sens.

"CE nu a luat deocamdată o decizie pe această temă. Este prematur să speculăm asupra a ceea ce se va întâmpla după raportul pe tema Mecanismului de Cooperare şi Verificare", a explicat oficialul CE.

"CE lucrează intens cu partea română pentru a se asigura că fondurile UE sunt disponibile cetăţenilor cât se poate de repede şi cu respectarea controalelor", a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt al CE a făcut aceste declaraţii răspunzând unei întrebări referitoare la declaraţiile preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, care a anunţat, luni, că există informaţii coerente şi solide care indică riscul tăierii fondurilor europene după Raportul CE pe Justiţie din vară, lansând un apel către preşedintele Traian Băsescu să ia măsuri împreună cu instituţiile abilitate pentru a evita acest risc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici