Grindeanu: Am reuşit să închidem procedura pe lotul 3 al Autostrăzii Sibiu – Făgăraş

Contractul pentru proiectarea şi execuţia Lotului 3 al Autostrăzii Sibiu-Făgăraş a fost semnat, miercuri, în prezenţa ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu. Tronsonul, care este cuprins între Arpaşu de Jos şi Sâmbăta de Sus, are 17,6 km.

681 afișări
Imaginea articolului Grindeanu: Am reuşit să închidem procedura pe lotul 3 al Autostrăzii Sibiu – Făgăraş

„După ceva vreme am reuşit să închidem procedura pe lotul 3 al Autostrăzii Sibiu – Făgăraş. E un lot care e undeva în mijloc, dar eu sper din ceea ce ştiu ca şi proceduri în acest moment ca şi celălalte trei care se află în diverse faze vor fi atribuite, vor fi semnate contractele în următoarele săptămâni. Unul dintre ele, cred că tronsonul 4, a şi câştigat la CNSC. Deci se află în situaţia de a fi semnat contractul şi pe tronsonul 4 aceeaşi companie. E o companie puternică, o companie care a făcut lucrări în multe alte zone din Europa şi din Asia şi chiar Africa, o companie care stă foarte bine şi e solidă financiar, o companie care în acest moment a câştigat contracte în multe zone. Suntem optimişti, sigur, cu acele menţiuni care sunt cunoscute de fiecare dată, ne menţinem în termenii contractului şi încercăm să le ducem la bun sfârşit”, afirmă Sorin Grindeanu.

Constructorul va avea la dispoziţie 48 de luni, 12 luni pentru proiectare şi 36 pentru execuţia a lucrărilor, pentru finalizarea celor 17,61 km ai tronsonului cuprins între Arpaşu de Jos (DN1) şi Sâmbăta de Sus (DJ105B).

Pe traseul tronsonului 3 (Arpaşu de Sus- Sâmbăta de Jos) vor fi construite 27 de structuri de artă, printre care şi un pod de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 820 m.

Autostrada Sibiu – Făgăraş (68,04 km) este compusă din 4 Tronsoane, respectiv Boiţa - Avrig - Mârşa (14,25 km), Avrig - Mârşa – Arpaşu de Jos (19,92 km), Arpaşu de Jos – Sâmbăta de Sus (17,61 km) şi Sâmbăta de Sus - Făgăraş (16,26 km.) şi drum de legatură cu (5,6 km).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici