Grindeanu, despre subscripţia publică pentru Tarom: Le recomand românilor să nu dea bani / Sindicatul a cerut subscripţie publică pentru salvarea companiei

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a spus că nu le recomandă românilor să nu dea niciun ban pentru Tarom, după ce sindicatul a cerut subscripţie publică pentru salvarea companiei. „Nu am încredere. (...) Cum încerci să faci ceva, cum o pun de-o grevă”, spune el,acuzând angajări ale rudelor.

559 afișări
Imaginea articolului Grindeanu, despre subscripţia publică pentru Tarom: Le recomand românilor să nu dea bani / Sindicatul a cerut subscripţie publică pentru salvarea companiei

Grindeanu, despre subscripţia publică pentru Tarom: Le recomand românilor să nu dea bani / Sindicatul a cerut subscripţie publică pentru salvarea companiei

Întrebat ce părere are despre subscripţia publică cerută pentru salvarea companiei Tarom, ministrul Sorin Grindeanu a spus, miercuri, într-o conferinţă de presă că „domnii de la sindicat ar trebui întâi să facă altele (în loc să ceară o subscripţie publică – n.r.)”.

„Este supradimensionat numărul de angajaţi de la Tarom. Cum se încearcă să se facă ceva, cum o dăm într-o grevă. Apoi, eu nu am întâlnit instituţie cu angajaţi mai mulţi neamuri ei între ei, cum e la Tarom. Campanii de tipul acesta, frumos, <Dăm un leu pentru Ateneu>, erau în trecut campanii de acest tip, dar hai să vedem partea cealaltă. E o chestiune care dă bine la presă, dar nu asta e soluţia. Un leu? Eu le recomand românilor să nu dea. Ca să fiu mai clar. Pentru ce strâng cei de la sindicat? Nu am încredere. Pot să se supere pe mine. Eu nu am încredere foarte mare în acest stil de a face subscripţie publică, mai ales gestionată de cineva care pare foarte atent când încerci să faci câte o restructurare”, a spus Sorin Grindeanu.

În ceea ce proveşte salvarea companiei, ministrul Transporturilor a spus că există dialog cu Comisia Europeană în legătură de ajutorul de stat care trebuie să fie primit.

„Vă spun cât se poate de clar că îmi doresc, şi am vorbit şi cu premierul, să salvăm această companie. Toată lumea îşi doreşte. E un brand pe care nu putem să îl aruncăm la gunoi, dar trebuie să se aşeze pe criterii economice valide. În acest moment, cu acest număr de personal pe care îl avem la Tarom, lucrurile nu stau în picioare economic”, a mai spus Grindeanu.

Ministrul a mai spus că în următoarele 2 – 3 săptămâni, Tarom va avea un manager general care provine din zona corporatistă şi care nu are neapărat legătură cu aviaţia, dar are legătură cu modul în care se conduce o companie multinaţională. „Poate aceasta este soluţia pentru a ieşi din acest scenariu vicios”, potrivit ministrului Grindeanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici