Video Grindeanu: Mulţi miniştri nu au reuşit să treacă de teama faţă de ”conducătorul iubit”/ Miniştrii veneau cu alte directive şi altă comunicare de la partid

Sorin Grindeanu a declarat, joi seara, că ”lipsesc câteva demisiile miniştrilor, deşi au fost anunţate”, afirmând că a discutat cu mulţi dintre membrii cabinetului pe care îl conduce, dar că nu vrea să dea detalii, pentru a nu-i ”vulnerabiliza”, pentru că mulţi au ”teamă faţă de conducătorul iubit”.

2870 afișări

”Lipsesc câteva demisiile miniştrilor, deşi au fost anunţate. E termenul legal de 15 zile. Am dat termen până luni ca şi domnul Liviu Dragnea să-şi asume alături de mine aşa-zisul eşec al acestui guvern. Luni voi anunţa şi voi lua o hotărâre”, a declarat Sorin Grindeanu.

El a mai spus că a primit la cabinet multe demisii, dar important este că toţi miniştrii şi-au desfăşurat joi activitatea în mod normal.

Întrebat dacă a discutat cu miniştrii şi dacă există posibilitatea ca o parte dintre aceştia să revină asupra demisiei, Grindeanu a răspuns: ”Eu nu vreau în această seară să vulnerabilizez pe vreunul dintre ei. Vă spun cu toată deschiderea, uman. Acesta este temenul - vulnerabilizare, pentru că există această teamă - nu au reuşit, majoritatea dintre ei, să treacă de teama faţă de conducătorul iubit. Până când ajungem în situaţia, cred eu normală, luni, în care bărbăteşte domnul Liviu Dragnea să-şi asume alături de mine acest lucru, prin demisie, să convocăm congresul, până atunci nu aş vrea să detaliez discuţiile pe care le-am avut astăzi cu mulţi miniştri”.

Grindeanu: Miniştrii veneau cu alte directive şi altă comunicare de la partid

Premierul Sorin Grindeanu a respins, joi seara, criticile legate de lipsa de comunicare cu miniştrii, afirmând că aceştia primeau ”alte directive şi altă comunicare de la partid”, el dând ca exemplu impozitul pe gospodărie, când le-a cerut acestora să nu mai comunice public, dar a fost ignorat.

”O minciună la care vreau să răspund este cea în care (Liviu Dragnea - n.r.) spunea că toţi miniştrii au avut o problemă, nu puteau să comunice cu mine, de aici marea problemă a acestui guvern. (...) V-aş ruga să va puneţi în postura acestor miniştrii care, sigur, au fost aleşi şi numiţi de domnul Liviu Dragnea - de aceea e iresponsabil domnul Dragnea şi de aceea trebuie să-şi dea demisia dacă lucrurile nu au funcţionat aşa cum trebuie. Cum să lucreze aceşti miniştrii dacă eu le spuneam un lucru, iar de la partid le veneau alte directive şi altă comunicare”, a declarat Sorin Grindeanu, în timpul unei conferinţe de presă susţinută la Palatul Victoria.

El a dat şi un exemplu, când le-a cerut miniştrilor ca pe subiectul impozitului pe gospodărie să comunice public doar ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan.

”Atunci când se apucaseră unii să comunice despre impozitul pe gospodărie. Le-am spus în şedinţa de guvern să înceteze această comunicare şi că singurul care poate să comunice este ministrul Finanţelor în momentul în care se finalizează acea analiză şi în care vom lua hotărârea de a aplica această măsură. Ce s-a întâmplat? Seara, la televizor la planşă cine era... cu desene, cu tot. Ce să creadă ceilalţi miniştrii? În aceeaşi seară!”, a mai spus premierul Sorin Grindeanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici