Editorial Gândul: Grindeanu nu este un erou. Marioneta şi-a schimbat doar păpuşarul

Redactor-şef al Gândul, Clarice Dinu, descifrează într-un editorial publicat în ziar, ce se ascunde în spatele gestului lui Sorin Grindeanu de a nu demisiona din funcţia de premier.

8801 afișări
Imaginea articolului Editorial Gândul: Grindeanu nu este un erou. Marioneta şi-a schimbat doar păpuşarul

Oricât de insalubru personaj politic este Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu nu este, nici pe departe, un erou.

Cei care, orbiţi de ura faţă de liderul PSD, s-au grăbit să-l aplaude pe premier pentru curajul său sunt, cel puţin pentru moment, într-o gravă eroare de interpretare a gestului său politic. Sorin Grindeanu nu are curaj deloc. Dacă avea, îşi dădea demisia în februarie, dându-i peste nas lui Liviu Dragnea cu OUG 13. Nu a făcut-o şi a intrat în gaşca #noapteacahoţii, de bună voie şi nesilit de nimeni, gaşcă în care s-a simţit bine până acum.

Iar măsură onestităţii lui Sorin Grindeanu a venit joi la prânz, când l-a numit şef la SGG, pe Victor Ponta, prim-plagiator al ţării, cercetat în două dosare penale şi prieten de suflet al fugarului Sebastian Ghiţă.

Piesele de puzzle încep să facă tabloul complet al unei crize care marchează o premieră în politica din ultimii 25 de ani: un premier care va fi dat jos prin moţiune de cenzură de propriul partid. 

În orice societate politică normală, atunci când partidul care te-a numit - repet numit, căci Grindeanu nu a fost ales în funcţia de premier - îţi retrage sprijinul politic, îţi dai demisia. Faptul că Sorin Grindeanu nu a făcut-o, interpretând un sinistru stand-up comedy, punând condiţii aberante precum aceea ca Iohannis să numească înainte un premier, confirmă ceea ce până acum era doar teorie: Grindeanu a fost „un cal troian” în partid, cum a spus chiar azi şeful PSD Cluj, Horia Nasra. 

Cal troian al cui? Gabriela Firea sugera că al Sistemului, unde Grindeanu a căutat să-şi asigure spatele. Sistem care, din motive de această dată subiective, nu găseşte o cale de înţelegere cu PSD-ul lui Liviu Dragnea. Dar această teorie va rămâne să ne-o confirme timpul sau Liviu Dragnea.

CITEŞTE RESTUL EDITORIALULUI PE GÂNDUL

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici