Guşă: Aducerea lui Voicu la DNA, un gest de intimidare a parlamentarilor, a judecătorilor CC

Consilierul preşedintelui PSD, Cozmin Guşă, a apreciat, vineri, că aducerea senatorului PSD Cătălin Voicu cu mandat la DNA este un gest de intimidare a parlamentarilor, de intimidare a judecătorilor Curţii Constituţionale şi de instituire a unui stat autoritar.

21 afișări
Imaginea articolului Guşă: Aducerea lui Voicu la DNA, un gest de intimidare a parlamentarilor, a judecătorilor CC

Guşă: Aducerea lui Voicu la DNA, un gest de intimidare a parlamentarilor, a judecătorilor CC (Imagine: Mediafax Foto)

Guşă a afirmat, iniţial, că aducerea lui Voicu la DNA este un gest de intimidare a parlamentarilor.

"Domnul Băsescu se chinuie să facă o majoritate cu ajutorul procurorilor. (...) Orice parlamentar care de acum încolo s-ar gândi să aibă o poziţie, de exemplu cu anchetarea STS sau alte subiecte, veţi vedea că vor şovăi", a adăugat el.

Guşă a spus apoi că cercetarea lui Voicu este semnul că preşedintele Traian Băsescu "doreşte să instituie statul autoritar" şi, mai mult, că ar fi o intimidare a judecătorilor Curţii Constituţionale.

"Preşedintele Băsescu nu mai doreşte pe nimeni împotriva sa şi, cu ajutorul procurorilor, doreşte să îşi facă o majoritate, nici nu mai vrea să aştepte rezultatul Curţii Constituţionale şi, după părerea mea, este şi un fel de a acţiona prin care intimidează chiar judecătorii Curţii", a declarat el.

Întrebat cum comentează faptul că asupra lui Voicu planează suspiciuni că ar fi încercat trafic de influenţă sau mituirea tocmai a judecătorilor CC, Guşă a răspuns: "Este o porcărie pe care aparatul de zgomote al domnului Băsescu (...) încearcă să o arunce acum".

Întrebat pe ce se bazează când exclude faptul că Voicu ar fi încercat mituirea judecătorilor CC sau trafic de influenţă, Guşă a răspuns: "Din ce am auzit la televizor. În cazul în care Cătălin Voicu ar fi făcut ceva, ar fi trebuit să existe o informare a conducerii Camerelor (Parlamentului - n.r.) şi o cerere de convocare a plenului pentru arestarea sa. Sau, în momentul în care ar fi existat un flagrant, să fie de faţă şi judecătorul Curţii".

Pe de altă parte, Guşă a sugerat o implicare a SRI în acest caz.

"Mi se pare la nivelul minţii domnului Coldea (Florian Coldea, prim-adjunctul directorului SRI - n.r.) să încerce să vină cu asemenea zvon (despre suspiciunile la adresa lui Voicu - n.r.), în condiţiile în care procurorii au încălcat legea", a menţionat el.

Senatorul PSD Cătălin Voicu a fost adus la sediul DNA în baza unui mandat de aducere pentru a fi audiat într-un dosar în care este învinuit,.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a declarat pentru MEDIAFAX, că în prezent, procurorii anticorupţie desfăşoară acte procedurale în acest caz.

Senatorul PSD Cătălin Voicu este audiat, vineri, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, el dând declaraţii procurorilor Secţiei I specializaţi în fapte de corupţie.

Cătălin Voicu este vicepreşedintele Comisiei pentru Apărare din Senat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici