Guşă: România a avut după 1989 o clasă politică de repetenţi

Liderul PIN, Cozmin Guşă, a declarat, sâmbătă, la Congresul Uniunii Studenţilor din România, că după 1989 România a avut o clasă politică "de repetenţi", componenţi ai generaţiei anilor '50, cu "un puternic spirit de conservare" şi care i-a trimis pe tineri la lipit afişe.

26 afișări
Imaginea articolului Guşă: România a avut după 1989 o clasă politică de repetenţi

Guşă: România a avut după 1989 o clasă politică de repetenţi (Imagine: Mediafax Foto)

În discursul pe care liderul PIN l-a susţinut în prezenţa lui Traian Băsescu, el le-a spus studenţilor că nu o să ţină un discurs electoral, deşi este "în campanie electorală, spre deosebire de domnul preşedinte".

"Mi-ar plăcea să ţin un discurs electoral, dar nu-l ţin în speranţa că tot o să mă votaţi, pe mine sau pe colegii mei, pentru că suntem singurul partid de tineri din România", le-a spus Cozmin Guşă tinerilor.

El s-a declarat surprins când a văzut că sala este plină de "feţe luminoase şi hotărâte" şi i-a sfătuit pe studenţi să promoveze valorile generaţiei lor.

"Aţi văzut cât de mare şi puternic este spiritul de conservare la generaţia over 50thies? Ei se aleg între ei, ei se pun în posturi. Vreţi şi voi? La lipit afişe! Mai vedem fel de fel de posturi sau fel de fel de sinecuri care să nu vă dea posibilitatea la decizii", le-a spus Cozmin Guşă studenţilor.

El i-a sfătuit pe tinerii prezenţi să spere în mai bine, dar "nu stând acasă şi visând la stele", ci implicându-se.

"Profit de faptul că domnul preşedinte Băsescu este în faţa voastră, fostul meu coleg din 2004, când am avut bucuria să învingem împreună un sistem tentacular care era guvernarea Năstase, şi invit pe toată lumea din sală să încercăm într-un an foarte important, 2008, an electoral, alegeri locale şi parlamentare, (...) să ne implicăm şi cu buldozerul voinţei colective să încercăm să aruncăm în groapă, la figurat, pe cei care se opun reformei şi mai ales pe cei care se opun ca voi să puteţi să preluaţi frâiele în locul celor care nici nu ştiu, nici nu vor, nici nu pot", a spus Guşă.

Liderul PIN a mai arătat că a venit momentul unui schimb de generaţii.

"Asta a fost generaţia politică din România după 1989, o generaţie politică de repetenţi, o generaţie care a dus România în locul în care este astăzi. Printre ei, sunt şi oameni care pot fi păstraţi, dar foarte puţini. Cei care trebuie să plece, însă, trebuie să fie înlocuiţi de unii ca voi şi un singur lucru trebuie să fie evident, curajul. Asumaţi-vă curajul!", i-a îndemnat liderul PIN pe cei prezenţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici