Guvern: România ratifică în acest an Tratatul fiscal UE şi va decide dacă aplică integral sau parţial

Tratatul de guvernanţă fiscală UE va fi aplicat integral statelor membre semnatare a căror monedă este euro, iar România, care nu a aderat încă la moneda unică, poate alege momentul la care va ratifica actul, având însă intenţia de a finaliza procedura pe parcursul acestui an, transmite Guvernul.

181 afișări
Imaginea articolului Guvern: România ratifică în acest an Tratatul fiscal UE şi va decide dacă aplică integral sau parţial

Guvern: România ratifică în acest an Tratatul fiscal UE şi va decide dacă aplică integral sau parţial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Tratatul se aplică integral statelor membre semnatare a căror monedă este euro. România, care nu a aderat încă la moneda unică, poate alege momentul la care va ratifica tratatul şi va declara că intenţionează să aplice acest tratat, parţial sau integral. România intenţionează ca, în cursul acestui an, să ratifice tratatul şi să decidă asupra modului de aplicare a acestuia", se arată într-un comunicat al Executivului.

Un număr de 25 state ale Uniunii Europene (UE), inclusiv România, dar fără Marea Britanie şi Cehia, au semnat, vineri, pactul fiscal european, care prevede în principal reglementări fiscale pentru echilibrarea bugetelor şi coordonarea politicii economice la nivel european.

"România a dorit să se alăture acestei iniţiative atât pentru a putea contribui la procesul de consolidare a Uniunii, cât şi pentru a-şi promova punctele de vedere", a declarat premierul Mihai Răzvan Ungureanu, citat în comunicat.

Tratatul va intra în vigoare la 1 ianuarie 2013, după ce va fi fost ratificat de cel puţin 12 state contractante din zona euro sau în prima zi a lunii următoare ratificării de către cel de-al 12-lea state membru al zonei euro, aplicându-se data care intervine mai întâi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici