Guvernul a adoptat Strategia Naţională de Cercetare, Inovare şi Specializare Inteligentă 2022-2027

Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri Strategia Naţională de Cercetare, Inovare şi Specializare Inteligentă 2022-2027, a anunţat Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

514 afișări
Imaginea articolului Guvernul a adoptat Strategia Naţională de Cercetare, Inovare şi Specializare Inteligentă 2022-2027

Sursa foto: Facebook Sebastian Burduja

Strategia Naţională de Cercetare, Inovare şi Specializare Inteligentă este structurată pe patru obiective generale: Dezvoltarea sistemului de cercetare, dezvoltare şi inovare; Susţinerea ecosistemelor de inovare asociate specializărilor inteligente; Mobilizare către inovare; Creşterea colaborării europene şi internaţionale.

Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, spune că documentul pune accent pe meritocraţie, pe recunoaşterea performanţei cercetătorilor individuali şi a organizaţiilor de cercetare pe baza unor evaluări obiective, cu indicatori şi criterii transparente. „Principiul de la care plecăm este mai bine mai mult pentru mai puţini decât mai puţin pentru mai mulţi, ceea ce implică prioritizarea investiţiilor, recunoaşterea excelenţei şi şansa României de a pune în valoare resursa umană de top. Această strategie aduce, totodată, o deschidere către parteneriat cu mediul privat şi internaţionalizare. Urmărim nu numai accesul la fondurile Orizont Europa, ci şi îmbunătăţirea continuă a condiţiilor şi infrastructurii de cercetare, inclusiv pentru a atrage cercetători români din diaspora şi cercetători străini de top. Dorim ca România să fie o opţiune clară pe harta cercetării mondiale. Nu în ultimul rând, un reper fundamental al acestei viziuni este transferul de tehnologie, know-how şi inovare către mediul privat românesc”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici