Guvernul a adoptat strategia de vaccinare COVID-19. Aceasta va fi gratuită şi voluntară

  • Guvernul a adoptat în şedinţa de vineri seara strategia de vaccinare anti-Covid-19.
  • Aceasta va fi gratuită şi voluntară, a anunţat Ionel Dancă, şeful cancelariei prim-ministrului.
1160 afișări
Imaginea articolului Guvernul a adoptat strategia de vaccinare COVID-19. Aceasta va fi gratuită şi voluntară

Guvernul a adoptat strategia de vaccinare. Aceasta va fi gratuită şi voluntară

„Este un act normativ care pregăteşte această campanie de vaccinare, extrem de importantă, singura soluţie pentru a pune capăt acestei pandemii şi sperăm ca vaccinul să fie pus la dispoziţie cât mai curând. Potrivit acestei strategii de vaccinare adoptate de Guvern, au fost stabilite grupurile prioritare.

Principalelele categorii de personal care vor fi vaccinate împotriva SARS-Cov-2 sunt următoarele: personalul din domeniul sănătăţii, din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiilor cu SARS-Cov-2 şi personalul din alte domenii cheie, esenţiale pentru buna funcţionare a societăţii”, a declarat, sâmbătă dimineaţa, Ionel Dancă.

Conform acestuia, aceste grupăuri prioritare sunt cele care vor trebui vaccinate în prima etapă, urmând ca odată epuizată această etapă, vaccinarea să fie disponibilă pentru toată populaţia în vederea asigurării imunităţii colective.

„Estimarea este că, în prezent, 70% din populaţie ar putea fi implicată în această campanie de vaccinare, o campanie gratuită şi voluntară. Succesul depinde de voinţa populaţiei, de conformarea cetăţenilor la această campanie”, a mai spus Dancă.

Acesta a spus că Guvernul face apel pentru evitarea politizării acestui subiect.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici